Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A helyemben így kimennétek a...

A helyemben így kimennétek a nyárra Angliába dolgozni heti 72 órát?

Figyelt kérdés

Mezőgazdasági alkalmi munkában kell dolgozni heti 6 napon 12 órát. Nem a földeken, hanem egy gabonatelepen, ahol a magtározók vannak. 9 font az órabér, ebből csak eü-járulékot vonnak, ami kb 5%, tehát a sávos adózás miatt majdnem ugyanaz a nettó mint a bruttó. (Évi 12 ezer font bevétel alatt nem kell SZJA-t fizetni.) Szállásra heti 30 fontot vonnak le, ott kell lakni a telepen ideiglenesen odavitt lakókocsiban. Az étel nagyjából ugyanannyiba kerül mint itthon, nagyon másra elvileg nincs idő/kedv költeni. 2 hónap alatt így meg lehet keresni 5000 fontot, átszámítva kb 1,8-2 millió forintot, amiből a költség (utazás, kaja, lakhatás) kijön 300 ezer forintból, a többit tisztán hazahozhatod. Unokatesóm dolgozott ott tavaly és mutatta a tavalyi bérpapírját, ő segítene most ha érdekel engem a dolog. A Brexit nem kavar be, mert idénymunkásokat ezután is várnak, akik 3 hónapnál rövidebb időre mennének az országba.

Nagyon vacillálok rajta mégis, mert ilyen keményen még sosem dolgoztam, mint amit itt kell heti 6x12 órát a nyári aratás miatt. Valaki dolgozott már ilyen sokat? Akár csak alkalmi munkán. Még egyetemista vagyok, így mennék ki amolyan nyári munkára és gondolhatjátok ez arra nem lenne rossz pénz

24/F

2021. febr. 9. 11:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

Látom nem tudod mi az az ótvar munka, úgyhogy segítek:

Mezőgazdasági alkalmi munkában kell dolgozni heti 6 napon 12 órát. Szállásra heti 30 fontot vonnak le, ott kell lakni a telepen ideiglenesen odavitt lakókocsiban. Az étel nagyjából ugyanannyiba kerül mint itthon, nagyon másra elvileg nincs idő/kedv költeni. Nagyon vacillálok rajta mégis, mert ilyen keményen még sosem dolgoztam, mint amit itt kell heti 6x12 órát a nyári aratás miatt.

Ha nincs életed és ambícióid, akkor menj, hajrá. Biztos jól fog jönni a nagyobb autóra (WTF?) Az álláskereséshez gyakornoki tapasztalat nélkül majd sok szerencsét! Nem tudom hol próbálkoztál, mert ennek a duplája az alap gyakornoki fizetés minden értékelhető helyen. És nem, heti 40 óra nem gyakornokság, a heti 20-30 az.

2021. febr. 9. 15:07
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem pesti vagyok, hanem egy vidéki városban lakom és tanulok. Itt pl 2 bank kínál gyakornoki munkát diákoknak, mindkettő ekörül fizet. Az egyik heti 40 órában, a másik 20-ban. Pesten elhiszem, hogy rengeteg lehetőség lenne. Egy iskolai haverom is a Morgan Stanley-hez ment gyakornoknak miután már csak egy tárgya hiányzott és Pestre költözött miközben még papíron itt volt diák. A kötelező szakmai gyakorlatom már megvan, ami 3,5 hónap volt.

Nem nagyobb autóra, hanem mondjuk hogyha elkezdem a felnőtt életet, akkor legyen egy kis saját megtakarításom, 1-2 millió forint. Ami ad egy kis szabadságot, pl ha én is Pestre akarok költözni akkor ki tudom fizetni az albérletet és a kéthavi kauciót, stb. Nem akarok majd hónapról hónapra élni, vagy a családomtól kéregetni ha valamilyen váratlan kiadás merül fel.

Te voltál valaha diák? Voltál valaha pénztelen? Mert úgy érzem egyáltalán nem tudod a helyembe képzelni magad és nem látod a dilemmát. Még egyszer, 24 éves pénztelen diákként keresnék 2 hónap alatt szűk 2 millió forintot. Én értem amit mondasz, de a mérleg nyelve nem olyan egyértelműen billen az egyik irányba.

2021. febr. 9. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!