A helyemben így kimennétek a nyárra Angliába dolgozni heti 72 órát?
Mezőgazdasági alkalmi munkában kell dolgozni heti 6 napon 12 órát. Nem a földeken, hanem egy gabonatelepen, ahol a magtározók vannak. 9 font az órabér, ebből csak eü-járulékot vonnak, ami kb 5%, tehát a sávos adózás miatt majdnem ugyanaz a nettó mint a bruttó. (Évi 12 ezer font bevétel alatt nem kell SZJA-t fizetni.) Szállásra heti 30 fontot vonnak le, ott kell lakni a telepen ideiglenesen odavitt lakókocsiban. Az étel nagyjából ugyanannyiba kerül mint itthon, nagyon másra elvileg nincs idő/kedv költeni. 2 hónap alatt így meg lehet keresni 5000 fontot, átszámítva kb 1,8-2 millió forintot, amiből a költség (utazás, kaja, lakhatás) kijön 300 ezer forintból, a többit tisztán hazahozhatod. Unokatesóm dolgozott ott tavaly és mutatta a tavalyi bérpapírját, ő segítene most ha érdekel engem a dolog. A Brexit nem kavar be, mert idénymunkásokat ezután is várnak, akik 3 hónapnál rövidebb időre mennének az országba.
Nagyon vacillálok rajta mégis, mert ilyen keményen még sosem dolgoztam, mint amit itt kell heti 6x12 órát a nyári aratás miatt. Valaki dolgozott már ilyen sokat? Akár csak alkalmi munkán. Még egyetemista vagyok, így mennék ki amolyan nyári munkára és gondolhatjátok ez arra nem lenne rossz pénz
24/F
Ha kell a pénz, akkor igen, egy nyáron ki lehet bírni. Persze fárasztó, de nem jobban, mint a teremben edzés és sokkal értelmesebb elfoglaltság, emellett nem te fizetsz, hanem neked adnak érte pénzt.
Ilyen fiatalon - feltéve, hogy egészséges vagy -, simán kibírható és megéri!
1. Csak az a baj, hogy az itthoni diákmunkával pedig lehet keresni mondjuk ugyanígy 2 hónap alatt 300-400 ezer forintot nem annyira sokkal kevesebb munkával.
2. Úgy nem kell a pénz, mert van félretéve párszázezer forintom és a szüleim támogatnak még annyival jövő évig amíg nem végzek az albérleti szoba, utazás, kaja költségével. Viszont később is lesz életem és nem lenne rossz ez a minimális kezdőtőke az élethez. Akár ha akarok valami kicsit nagyobbat venni később (kocsi, telefon, laptop, stb), akár hogy legyen tartalék pénzem még.
3. Köszi! Igen én is emiatt gondolkozom még rajta. Tudom nem halnék bele szó szerint, de biztos fárasztó, megterhelő, kényelmetlen lenne. Dolgoztam már életemben, de azok heti 40 órák voltak maximum.
utolsó: arra nagyon kiváncsi lennék, hogy MILYEN szak az, ahol EGYETEMISTAKÉNT heti 40 órában, csak a nyári szünetben két hónapig dolgozva kb 1 millió Ft-ot meg lehetne keresni!
Ugyanis kizárt, hogy van ilyen! A kérdezö nem végzett szakember, hanem csak nyári munkában gondolkodik, éppen ezért lényegtelen, MIT tanul.
5. Köszi!
6-7.
Pénzügy-számvitel szakon tanulok. Nem IT, de szerintem piacképes. Ha végeztem bankban szeretnék dolgozni, vagy befektetésekkel akarok foglalkozni.
Az ótvar munka alatt nem tudom mit értesz. Diákként munka, vágod? Nem egész életre. Van szaktársam, aki a Tescóban dolgozik és olyan is aki a Mekiben, mert kell nekik a pénz, a szüleik nem tudják őket támogatni. De én is dolgoztam már az Auchanban árufeltöltőként, nyáron a Balcsin hotelben és még pár másik diákmunkában.
Szerintem az lenne nyomorék viselkedés, ha valakinek DIÁKként leesne a gyűrű az ujjáról kétkezi munkát végezni diákmunkában, csak mert ő majd egyszer jogász/bankár/mérnök/orvos lesz. Az elég elitista lenne. Érdeklődtem már hogy mehetnék-e valahová gyakornoknak, de heti 40 óráért havi 100 ezer forintos fizetést adnának, így az nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!