Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres, illetve mit is...

Mennyit keres, illetve mit is dolgozik pontosan egy gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

Még nem sikerült eldöntenem pontosan, hogy milyen szakra szeretnék menni, de azt tudom, hogy mindenféleképpen az informatikával szeretnék foglalkozni

A programtervező és a gazdinfó között gondolkozok. A programozón azért, mert szeretek vele foglalkozni, de nem tudom, hogy képes lennék-e az életem nagy részét erre fordítani. A gazdinfo pedig azért ötlött fel, mert úgy tudom, hogy abban több lehetőség rejlik (és a gazdaság része is vonz egy kicsit)

Úgy hallottam, hogy a gazdinfóban is van programozás, de az ebben elhelyezkedők nagy része nem szereti azon részét (ne kövezzetek meg, ha nem így van, itt olvastam, nincs viszonyításom)

Azt is hallottam, hogy a gazdaságit nem érdemes Bsc szinten elvégezni, inkább Msc-n

(Programtervezőből sem terveztem mesterfokút tenni, de abból elvileg elég a Bsc)

Ezek mennyire igazak? Illetve szerintetek mivel járnék jobban?

Gazdinfónak a BGE-t néztem, programtervezőnek az ELTE-t

(És az is jobban vonz, hogy a BGE-re tavaly 280pont kellett, ellentétben az ELTE-vel, ahova 390)

2021. febr. 3. 18:18
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Elsőként természetesen a tudás, amit nyújtanak, illetve a lehetőségek (elvileg a BGE-n sok van az utóbbiból(pl. erasmus))

Aztán fontos még természetesen a közeg, amiben tanul az ember és ezáltal ugye a közösség is

Illetve az is fontos lenne, hogy ne legyek a nap 24 órájában leterhelve

Gondolok itt pl arra, hogy hallottam olyan emberről, aki a Corvinuson teljesen jól be tudta osztani az idejét és hetente van/volt általában egy szabad hétköznapja is

2021. febr. 4. 20:49
 22/25 anonim ***** válasza:

Én több, mint 10 éve (akkor még volt OKJ) Gazdasági Informatikus I elnevezésű, két éves felsőfokút végeztem (nem diploma), és a mai napig nem tudom, hogy mit lehet vele kezdeni. Dolgoztam rendszergazdaként vele 8 hónapig, majd kifujt.

Esetleg valami tipp?

2021. okt. 10. 07:54
 23/25 anonim ***** válasza:

#22 Ne haragudj, de ha neked 10 év alatt nem sikerült kitalálni, hogy mire jó a végzettséged, akkor neked semmire.

Érdekes módon a legtöbben rájönnek, hogy fejlesztőként, data science, BI, analyst, stb pozícióban tudnak dolgozni és képzik magukat végzés előtt és után.

2021. okt. 11. 13:12
 24/25 anonim ***** válasza:

23-as: Először is; nem diplomám van, hanem OKJ képzettségem. Ezt kiváló minősítéssel végeztem el. Néhány kapcsolódó munkát végeztem már, de leginkább simán IT oldalról voltam alkalmazásban. Készítettem Excelben kimutatásokat, bértáblákat, költségvetés terveket, adatbázisokat és így tovább. Emellett 2016 óta foglalkozok önképzés miatt webfejlesztéssel (html, css, php, javascript / jquery, sql) szóval annyira nem vagyok lemaradva.

Az okos ember akkor is kérdez, ha tudja, vagy tudni véli a választ.

Ezért kérdeztem, hátha van valami, amit nem tudok.

A másik: ez NEM diploma, hanem OKJ felsőfokú végzettség. Egy álláshírdetésnél hiába lengetem, hogy "nekem is GazdaságiInfó végzettségem van", ha nem diploma, nem alkalmaznak.

De javíts ki, ha tévedek.

2021. okt. 13. 10:08
 25/25 anonim ***** válasza:
#23 A legtöbb helyen nem elvárás a szakirányú végzettség sem fejlesztő, sem tesztelő, sem stb pozícióban. Így nem különösebben probléma, ha OKJ-t végeztél. Egy dolog számít, hogy meg tudd csinálni, amivel megbíznak. Ha belegondolsz amúgy sem "gazdaságinformatikus" pozícióra keresnek a cégek embert. Keresnek "Java fejlesztőt", "C++ fejlesztőt", "Frontend fejlesztőt" - és a végtelenségig lehetne sorolni.
2021. okt. 13. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!