Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres, illetve mit is...

Mennyit keres, illetve mit is dolgozik pontosan egy gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

Még nem sikerült eldöntenem pontosan, hogy milyen szakra szeretnék menni, de azt tudom, hogy mindenféleképpen az informatikával szeretnék foglalkozni

A programtervező és a gazdinfó között gondolkozok. A programozón azért, mert szeretek vele foglalkozni, de nem tudom, hogy képes lennék-e az életem nagy részét erre fordítani. A gazdinfo pedig azért ötlött fel, mert úgy tudom, hogy abban több lehetőség rejlik (és a gazdaság része is vonz egy kicsit)

Úgy hallottam, hogy a gazdinfóban is van programozás, de az ebben elhelyezkedők nagy része nem szereti azon részét (ne kövezzetek meg, ha nem így van, itt olvastam, nincs viszonyításom)

Azt is hallottam, hogy a gazdaságit nem érdemes Bsc szinten elvégezni, inkább Msc-n

(Programtervezőből sem terveztem mesterfokút tenni, de abból elvileg elég a Bsc)

Ezek mennyire igazak? Illetve szerintetek mivel járnék jobban?

Gazdinfónak a BGE-t néztem, programtervezőnek az ELTE-t

(És az is jobban vonz, hogy a BGE-re tavaly 280pont kellett, ellentétben az ELTE-vel, ahova 390)

2021. febr. 3. 18:18
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
33%
Gazdinfó az Corvinuson mindenképpen, máris nem ekkora a különbség a ponthatárokban.
2021. febr. 3. 19:16
 2/25 anonim ***** válasza:
56%

Banki szoftvereket terveznek, kódolnak, kapcsolatot tartanak az ügyféllel.

Én levelezőn kezdem szeptemberben a BGEn, ha minden igaz.

2021. febr. 3. 19:32
 3/25 A kérdező kommentje:

A Corvinus miben másabb?

Mivel ad többet?

2021. febr. 3. 19:36
 4/25 anonim ***** válasza:
85%

3)corvinas vs bge

-Jobban lehet kapocslatot építeni, mivel a magasabb ponthatár miatt csúnya ilyet leírni, de jobb a közösség.

-Van irtózatosan színvonalas szakkollégiumi rendszer, és tudományos diákélet.

-Jobb helyen van. Sokkal.

-Több "híres" vendégelőadó, és oktató van

A képzés színvonala és a követelményrendszer a legtöbb szakon azonos, szerintem a gazdinfó sem lehet más, de lehet tud valaki válaszolni, akinek van közelebbi tapasztalata.

2021. febr. 3. 23:06
 5/25 anonim ***** válasza:
82%

Mégis mit kellett rajtam lepontozni? Az is kérdés volt, mit dolgozik pontosan egy gazdinfos, erre válaszoltam, nem?

2

2021. febr. 3. 23:27
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

BGE-re sokkal nagyobb a maximális létszám akiket felvesznek mint Corvinuson, ezért BGE-n kevesebb a pontszám, de azok a mateknál ki is esnek általában.

Lényegtelen a pontszámokkal foglalkozni nagyon (persze egy jó szempont) pl tavaly az a diák aki az egész országban a legtöbb pontot szerezte az a BGE-t jelölte első helyen (nem gazdinfó), de ettől függetlenül ne ez legyen az indokot, hogy hova jelentkezzél.

Minden infós szakon (teljesen mindegy melyik egyetem) otthon fogsz megtanulni programozni.

Programtervezőnél kemény a matek, de egy jó szak.

Gazdinfó szerintem jó Bsc, de reális, hogy itt nem mindenki lesz egy nagy programozó. Engem pl adatelmező irány érdekel és ehhez a gazdinfó tökéletes.

2021. febr. 4. 00:15
 7/25 A kérdező kommentje:

Szóval, ha gazdinfót szeretnék tanulni, akkor inkább Corvinus?

Ha elmegyek gazdinfóra és ugye érdekel a programozás is, akkor mint írtátok, itthon fogom megtanulni?

Ehhez nem kéne elvégezni egy programtervező Bsc-t is? Csak, hogy ezzel is lehessen valamit felmutatni, hogy ezt is tudok, nem csak otthon tanultam meg

Egyáltalán a gazdinfónak mennyi köze van a programozáshoz?

Különböző helyeken különböző válaszokat látok azzal kapcsolatban, hogy mit dolgoznak

Banki szoftvereket terveznek, kódolnak, kapcsolatot tartanak az ügyféllel? Ezt én se értem miért kellett lepontozni, mi volt benne a hiba?

2021. febr. 4. 08:01
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mindkettő jó, csak a corvinusnak van pár előnye, nem véletlenül az a legjobb egyetem, én inkább azt mondom a hozzászólások alapján, hogy a bge is van olyan színvonala az oktatást tekintve, csak van 1-2 plusz a corvinusban.

A progterv. bsc-n sem fogsz megtanulni programozni, csak a hátteret tudod majd, a tudományt mögötte.

Fölmutatni hogy tudsz programozni, hobbiprojectekkel és gyakorlatokkal tudod majd.

"Egyáltalán a gazdinfónak mennyi köze van a programozáshoz?"

-tanultok ott, és a munkához is kelleni fog.

"Különböző helyeken különböző válaszokat látok azzal kapcsolatban, hogy mit dolgoznak"

-mivel ezt mind csinálják. Ahogy egy nemzetközi gazdálkodást végzett hallgató sem nemzetközi gazdálkodást dolgozik, hanem számviteli, pénzügyi, közgazdasági elemző, vagy logisztus v marketinges, esetleg diplomata.

Így egy gazdaságinformatikus is számos helyen el tud helyezkedni, ahol szükség van erős IT tudásra, és mellé esetleg számviteli, gazdasági ismeretekre. Nekem a középsulis osztályomból 5en is a bge gazdinfón kötöttek ki, lett full stack developer, vodaphone-os manager, de katona is belőlük.Ezért olvasol eltérő válaszokat.

Ez nem olyan mint hogy egy orvosi diploma után orvos leszel, vagy erdész diploma után erdész vagy gépészmérnök után gépészmérnök.

2021. febr. 4. 10:34
 9/25 A kérdező kommentje:

Értem

Már csak azt nem látom át, hogy egy gazdinfo bsc elég-e, illetve mennyire lehet vinni így magában?

(Nem feltétlen itthon)

Mennyit lehet keresni vele?

2021. febr. 4. 10:41
 10/25 anonim ***** válasza:
Jól lehet vele keresni. 5 év tapasztalattal br 800+
2021. febr. 4. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!