Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres, illetve mit is...

Mennyit keres, illetve mit is dolgozik pontosan egy gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

Még nem sikerült eldöntenem pontosan, hogy milyen szakra szeretnék menni, de azt tudom, hogy mindenféleképpen az informatikával szeretnék foglalkozni

A programtervező és a gazdinfó között gondolkozok. A programozón azért, mert szeretek vele foglalkozni, de nem tudom, hogy képes lennék-e az életem nagy részét erre fordítani. A gazdinfo pedig azért ötlött fel, mert úgy tudom, hogy abban több lehetőség rejlik (és a gazdaság része is vonz egy kicsit)

Úgy hallottam, hogy a gazdinfóban is van programozás, de az ebben elhelyezkedők nagy része nem szereti azon részét (ne kövezzetek meg, ha nem így van, itt olvastam, nincs viszonyításom)

Azt is hallottam, hogy a gazdaságit nem érdemes Bsc szinten elvégezni, inkább Msc-n

(Programtervezőből sem terveztem mesterfokút tenni, de abból elvileg elég a Bsc)

Ezek mennyire igazak? Illetve szerintetek mivel járnék jobban?

Gazdinfónak a BGE-t néztem, programtervezőnek az ELTE-t

(És az is jobban vonz, hogy a BGE-re tavaly 280pont kellett, ellentétben az ELTE-vel, ahova 390)

2021. febr. 3. 18:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
10vagyok. Ennél lehet amúgy jobban is keresni, de az én helyzetem némiképp komplikált.
2021. febr. 4. 11:01
 12/25 A kérdező kommentje:

Éértem, köszönöm

De ehhez kellenek külön tanulmányok?

Vagy elég az alapszak?

2021. febr. 4. 11:08
 13/25 anonim ***** válasza:
Különböző oklevelek jók. Red hat, ASW, CCNA ilyenek
2021. febr. 4. 11:16
 14/25 A kérdező kommentje:

Ezek nélkül mit ér az ember?

(Köszönöm, utánanézek mindegyiknek)

2021. febr. 4. 11:27
 15/25 anonim ***** válasza:

14: ezeket általában a munkahelyen csinálja az ember, a cég kifizeti tanulmányi szerződéssel.

BSCvel is simán el lehet helyezkedni, utána már inkább az számít, milyen tapasztalatot szerzel. Aztán majd eldöntöd, kell-e az MSC, és ha igen, melyik. Én pl inkább management irányba szeretnék továbbmenni, nem annyira kódolni, így majd később az MBAt akarom megcsinálni, nem a gazdinfo MSCt.

2021. febr. 4. 11:35
 16/25 A kérdező kommentje:

Mindent értek, köszönöm szépen

Végülis akkor már csak a BGE Corvinus háborút kell megvívnom

(Ebben is köszönök mindenki véleményét)

Majd akkor elválnak a dolgok

2021. febr. 4. 12:06
 17/25 anonim ***** válasza:
Majd mondd el, mit döntöttél. Kicsit még vacillálok én is a kettő között.
2021. febr. 4. 12:28
 18/25 A kérdező kommentje:

Ez majd csak az érettségi után derül ki...

Ha meglesz a kellő pont, akkor valószínűleg a Corvinusra esik a választás

2021. febr. 4. 12:34
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem a pontom bőven meglenne, 460 körül, de szerintem a Crovinus nehezebb, és mivel meló mellett csinálom majd, nem akarom az indokoltnál jobban megnehezíteni a saját dolgom meg mondjuk a Corvinuson 400 egy félév, a BGEn meg 325, ez is egy szempont.
2021. febr. 4. 13:32
 20/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked mik a fontosabb szempontok, hogy melyik egyetemet jelöld elsőként?
2021. febr. 4. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!