Mennyit keres, illetve mit is dolgozik pontosan egy gazdaságinformatikus?
Még nem sikerült eldöntenem pontosan, hogy milyen szakra szeretnék menni, de azt tudom, hogy mindenféleképpen az informatikával szeretnék foglalkozni
A programtervező és a gazdinfó között gondolkozok. A programozón azért, mert szeretek vele foglalkozni, de nem tudom, hogy képes lennék-e az életem nagy részét erre fordítani. A gazdinfo pedig azért ötlött fel, mert úgy tudom, hogy abban több lehetőség rejlik (és a gazdaság része is vonz egy kicsit)
Úgy hallottam, hogy a gazdinfóban is van programozás, de az ebben elhelyezkedők nagy része nem szereti azon részét (ne kövezzetek meg, ha nem így van, itt olvastam, nincs viszonyításom)
Azt is hallottam, hogy a gazdaságit nem érdemes Bsc szinten elvégezni, inkább Msc-n
(Programtervezőből sem terveztem mesterfokút tenni, de abból elvileg elég a Bsc)
Ezek mennyire igazak? Illetve szerintetek mivel járnék jobban?
Gazdinfónak a BGE-t néztem, programtervezőnek az ELTE-t
(És az is jobban vonz, hogy a BGE-re tavaly 280pont kellett, ellentétben az ELTE-vel, ahova 390)
Éértem, köszönöm
De ehhez kellenek külön tanulmányok?
Vagy elég az alapszak?
Ezek nélkül mit ér az ember?
(Köszönöm, utánanézek mindegyiknek)
14: ezeket általában a munkahelyen csinálja az ember, a cég kifizeti tanulmányi szerződéssel.
BSCvel is simán el lehet helyezkedni, utána már inkább az számít, milyen tapasztalatot szerzel. Aztán majd eldöntöd, kell-e az MSC, és ha igen, melyik. Én pl inkább management irányba szeretnék továbbmenni, nem annyira kódolni, így majd később az MBAt akarom megcsinálni, nem a gazdinfo MSCt.
Mindent értek, köszönöm szépen
Végülis akkor már csak a BGE Corvinus háborút kell megvívnom
(Ebben is köszönök mindenki véleményét)
Majd akkor elválnak a dolgok
Ez majd csak az érettségi után derül ki...
Ha meglesz a kellő pont, akkor valószínűleg a Corvinusra esik a választás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!