Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szegény szülők gyerekei...

Szegény szülők gyerekei mennyivel nagyobb hátránnyal indulnak az életben?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk a szülőknek se lakásuk, se összegyűjtött pénz a gyerekeknek és mondjuk még egy egyetemre járás költségeit sem tudják állni( albérlet, kolesz, utazás, kaja stb.)

Az ilyen diáknak ez mekkora hátrâny?

2021. febr. 2. 21:12
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
54%
#29 Akkor most azt is írd le, hogy mennyit kaptak a szülőktől és mennyit örököltek. Persze nem lehetetlen ennyit félrerakni, de számold már ki, hogy ha egy pár mindkét tagja 22 éves korában nettó 400 ezres fizetéssel kezd, és ez bőven infláció felett növekszik, akkor mennyit tudnak félretenni x év alatt.
2021. febr. 4. 12:46
 32/43 anonim ***** válasza:
0%
Fogalmam sincs, de nyilván milliókat. Sok-sok milliót. Gazdagok a szülők, szóval ez érthető.
2021. febr. 4. 13:05
 33/43 anonim ***** válasza:
0%

"Nem azt írtam, hogy a középosztálybeli szülők lakást vesznek a gyerekeiknek"

De, konkrétan ezt írtad: "Pl. nekem a középosztálybeli/gazdag családból származó ismerőseim már 23-27 évesen saját lakással, autóval rendelkeztek, amit mind a szülőktől kaptak." :D

Továbbá:

"A szegény ismerőseim ezzel szemben albérletben laknak vagy még otthon és jó esetben is csak 30 felett lesz lakásuk nagyrészt hitelből, annak ellenére, hogy diplomát szereztek, viszonylag jó állásuk van."

A szegény nem az, aki 30 éves kora után vesz lakást hitelre. Ha az ingatlantulajdonra akarod redukálni a szegénységet, akkor az a szegény, aki albérletben hal meg, pedig szívesen vett volna lakást. Vagy 50-60 évesen vesz, amikor a szüleitől örököl valamit. Vagy még akkor sem, ha az egy vidéki vályogház.

"A maradék az hitel vagy a gyerek párja/férje/felesége is kap otthonról 15 milliót és meg van oldva." :DDDDDDDDD Ez a kedvenc mondatom :D Igen, ez így megy, hogy ha a Béluka szüleinek nincs ennyi, majd Anettkáénak lesz.

"Egyébként egyedülállóként 25 milliós lakás is több mint elég." Gyönyörűen bizonyítod, hogy fingod sincs az ingatlanpiacról. Ennyiből külvárosi lakótelepen kapsz 1 - 1,5 szobás lakást, ahonnan reggelente legalább 45 percet kell utazni. Vagy belsőbb kerületekben egy putris, sötét lyukat.

"Pesten nettó 250 ezret nem lehetetlen 25 évesen megkeresni piacképes diplomával, ennyiből kijön a törlesztő." Nyilván nem lehetetlen ennyit keresni. Nekem a gyakornoki fizetésem volt ennyi. De te szülőktől kapott tízmilliókról, meg pár év alatt összespórolt önerőről/lakásról beszéltél, amihez ennél többet kéne havonta _félretenni_. Olyan aranyos, hogy amikor rájössz, hogy az álláspontod eléggé elrugaszkodott, már 60 ezres törlesztő, 20 éves hitel, meg 250 ezres nettó van, és nem ajándék tízmilliókkal dobálózol.

"A félig-meddig banki hitelből vásárolt lakás pedig még mindig saját tulajdon." Ezt mondd a banknak, az elgondolkozik, belátja, és törli a tulajdoni lapról a jelzálogjogot... :D

2021. febr. 4. 13:28
 34/43 anonim ***** válasza:
0%
#32 És ez az információ valahogy kimaradt az előző válaszból... Mivel nincs benne, _nyilván_ saját maguknak kellett összegyűjtenie néhány év alatt 35 milliót. Mintha ez lenne az alap, az átlagos. Aztán kiderül, hogy mégsem. Már csak a válasz értelmét nem látom. Te most az ismerőseid szüleivel dicsekedsz?
2021. febr. 4. 13:32
 35/43 anonim ***** válasza:
21%

Úristen, te rosszabb vagy, mint egy konteós :D

Máskor a teljes bekezdést is másold ki, mert az adott mondanivalót kontextusban kell értelmezni:

"Pl. nekem a középosztálybeli/gazdag családból származó ismerőseim már 23-27 évesen saját lakással, autóval rendelkeztek, amit mind a szülőktől kaptak. Vagy ha mást nem, a szülők tudták biztosítani a 30%-40%-50%-os önerőt a hitelhez."

Ott a lényeg a 2. mondatban.

""A maradék az hitel vagy a gyerek párja/férje/felesége is kap otthonról 15 milliót és meg van oldva." :DDDDDDDDD Ez a kedvenc mondatom :D Igen, ez így megy, hogy ha a Béluka szüleinek nincs ennyi, majd Anettkáénak lesz."

--> Sokszor előfordul az, hogy hasonló a hasonlóval jön össze. Gazdag gazdaggal például.

"A félig-meddig banki hitelből vásárolt lakás pedig még mindig saját tulajdon." Ezt mondd a banknak, az elgondolkozik, belátja, és törli a tulajdoni lapról a jelzálogjogot... :D

--> TULAJDONJOGról volt szó és nem zálogjogról. A kettő nem ugyanaz, vagy ha esetleg nem tudod a különbséget, akkor arra inkább írok semmit :)

"Egyébként egyedülállóként 25 milliós lakás is több mint elég." Gyönyörűen bizonyítod, hogy fingod sincs az ingatlanpiacról. Ennyiből külvárosi lakótelepen kapsz 1 - 1,5 szobás lakást, ahonnan reggelente legalább 45 percet kell utazni. Vagy belsőbb kerületekben egy putris, sötét lyukat."

Nemcsak Budapestből áll az ország, de pl. Alsórákoson 24 millióért lehet venni 1 szobás felújított lakást. Alsórákos nem a city, de nem külváros.

Egyébként nem mindenki a belvárosban dolgozik.

"Pesten nettó 250 ezret nem lehetetlen 25 évesen megkeresni piacképes diplomával, ennyiből kijön a törlesztő." Nyilván nem lehetetlen ennyit keresni. Nekem a gyakornoki fizetésem volt ennyi. De te szülőktől kapott tízmilliókról, meg pár év alatt összespórolt önerőről/lakásról beszéltél, amihez ennél többet kéne havonta _félretenni_. Olyan aranyos, hogy amikor rájössz, hogy az álláspontod eléggé elrugaszkodott, már 60 ezres törlesztő, 20 éves hitel, meg 250 ezres nettó van, és nem ajándék tízmilliókkal dobálózol." --> Több esetet is felvázoltam, hoztam példákat is, hogy a kretén agyad felfogja SZÜLŐI SEGÍTSÉGGEL NEM LEHETETLEN LAKÁST VENNI. VAKAKI FULL LAKÁST KAP, VALAKI CSAK ÖNERŐT, DE MÁR AZ IS SEGÍTSÉG.

Sajnálom, hogy kiforgatod a szavaim és nem kontextusban értelmezed a mondandómat.

Élj boldogan a nem létező lakásodban te csóró proli. :)

2021. febr. 4. 13:45
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

"És ez az információ valahogy kimaradt az előző válaszból... Mivel nincs benne, _nyilván_ saját maguknak kellett összegyűjtenie néhány év alatt 35 milliót. Mintha ez lenne az alap, az átlagos. Aztán kiderül, hogy mégsem. Már csak a válasz értelmét nem látom. Te most az ismerőseid szüleivel dicsekedsz? "

Te most komolyan ennyire kretén vagy??? A kérdésben az van, hogy a szegény szülők gyerekei milyen helyzetből indulnak.

Én arra is adtam választ, hogy a gazdag szülők gyerekei ezzel szemben honnan indulnak el. A szülőkről volt szó, rajtuk van a lényeg, nem a gyerekeiken.

Kit érdekel, hogy mennyit gyűjt a gyerek HA gazdag a szülő és ZSEBBŐL, RÖHÖGVE kifizetik a 11.kerületi 50 milliós lakás árát is. Mert ha hiszed, ha nem, ilyen van. Nem is egy.

Sajnálom, hogy te nem ilyen körökben mozogsz. :(

Ja nem, kurvára leszarom 😂

2021. febr. 4. 13:51
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

Ne idegeskedj. Nyugi, nem bántott senki. Csak felhívtam a figyelmed arra, hogy hülyeségeket írogatsz.

"Máskor a teljes bekezdést is másold ki,... blablablabla pampampam"

Te most a saját szövegedet nem tudod értelmezni. Alapeset: mindenkinek a szülők veszik. Kivétel, hozzáfűzés, stb. ha ez nem jön össze: az önerőt fizetik. Ha a 2. lenne a lényeg, akkor nem írnád, hogy "Vagy ha mást nem". :D

"Sokszor előfordul az, hogy hasonló a hasonlóval jön össze. Gazdag gazdaggal például."

Az előbb még középosztályról volt szó, nem gazdagokról... Ideális politikus vagy. Ahogy az érdeked tartja, ki-be ugrálsz az egyik álláspontodból a másikba.

"TULAJDONJOGról volt szó és nem zálogjogról. A kettő nem ugyanaz, vagy ha esetleg nem tudod a különbséget, akkor arra inkább írok semmit :)"

Segítek elképzelni, fogalmazzunk úgy, hogy a jelzálog egy nagy csillag, egy külön kitétel, egy lábjegyzet a te tulajdonodon. Mégegyszer: ne legyél ideges.

"Nemcsak Budapestből áll az ország, de pl. Alsórákoson 24 millióért lehet venni 1 szobás felújított lakást. Alsórákos nem a city, de nem külváros."

Az ingatlan.com szerint Alsórákoson a hirdetett lakások 13%-a kapható 25 millió alatt. Rakd össze. Vidéki gettóban meg 1-200 ezerért lehet egész házakat venni. Attól még nem rohan senki az 500 ezer forintos megtakarításával házat venni, hogy van ilyen áron eladó lakás/ház.

"Egyébként nem mindenki a belvárosban dolgozik."

Hatalmasat hibáztam, hogy nem háztömb-szintű utazási idő mátrixot írtam, hanem egy átlagos belvárosi eljutást. A hibámért őszintén elnézésedet kérem. Csak tudod az átlag egy értelmes dolog eltérő mennyiségek összehasonlítására. Nézz meg egy Dél-Buda - Észak-Pest vagy Dél-Pest - Óbuda eljutást, az átlagban benne lesz ez is, meg aki három megállóra lakik a munkahelyétől. És ÁTLAGOSAN közelebb lesz a munkahelyéhez (meg bármihez) az, aki a tágabb értelemben vett belvárosban lakik.

"Több esetet is felvázoltam, hoztam példákat is, hogy a kretén agyad felfogja SZÜLŐI SEGÍTSÉGGEL NEM LEHETETLEN LAKÁST VENNI. VAKAKI FULL LAKÁST KAP, VALAKI CSAK ÖNERŐT, DE MÁR AZ IS SEGÍTSÉG. Sajnálom, hogy kiforgatod a szavaim és nem kontextusban értelmezed a mondandómat."

Figyelj, ez az idegesség nem egészséges. Keress fel egy szakembert, vagy dobj be egy sört, igyál egy pohár bort, a mértékletes alkoholfogyasztással semmi gond nincs. A több eset az volt, hogy alapból lakást kapnak a középosztálybeli gyerekek, de ha mégsem, akkor "csak" az önerőt. Aztán jött az, hogy 60 ezres hitel, meg 250 ezres fizetés. Nem változatokat sorolsz fel, hanem gyorsan váltogatod az álláspontodat. Te "forgatod ki".

"Élj boldogan a nem létező lakásodban te csóró proli. :)"

Ezt személyeskedésnek hívják, és leginkább elkeseredett, vitában vesztésre állók végső fegyvere. Ha hajléktalan lennék sem lenne érv arra, hogy az idehányt hülyeségeid mennyire megalapozottak. Abba meg inkább ne menjünk bele, hogy mekkora vagyonom van. Irreleváns a "véleményed" (LOL!), nem befolyásolja sem a földhivatali nyilvántartást, sem a számláim egyenlegét. Én csak megmosolygom egy ideges troll beszólását.

2021. febr. 4. 14:07
 38/43 anonim ***** válasza:
54%

"Te most komolyan ennyire kretén vagy??? A kérdésben az van, hogy a szegény szülők gyerekei milyen helyzetből indulnak."

Az írogatásaid alapján vicces hogy te kreténezel. :'D Hogy jön a szegény szülők gyermekeinek indulásához, hogy leírod, hogy egyetlen ismerősöd, akinek _feltételezhetően_ gazdag szülei vannak (de ezt sem tudjuk, mennyire), vett egy lakást? Az anyagi körülményeik, iskolázottságuk, akármi ismerete nélkül semmi értelme nem volt annak, amit írtál. Ez olyan mint amikor valaki beböfögi hogy ő 300 ezret keres. Na ja, csak nem mindegy, hogy otthonról heti 20 órában az IT-ban, vagy havi 250 órában a vendéglátásban. Haszontalan, felhasználhatatlan, egyedi adatpont, ráadásul offtopic.

"Én arra is adtam választ, hogy a gazdag szülők gyerekei ezzel szemben honnan indulnak el. A szülőkről volt szó, rajtuk van a lényeg, nem a gyerekeiken."

Középosztályról beszéltél. Most meg már gazdagokról. Gyakran változik az álláspontod.

"Kit érdekel, hogy mennyit gyűjt a gyerek HA gazdag a szülő és ZSEBBŐL, RÖHÖGVE kifizetik a 11.kerületi 50 milliós lakás árát is. Mert ha hiszed, ha nem, ilyen van. Nem is egy."

Kicsit sok a HA. Ha ha ha. Biztos tudsz erre statisztikákat mutatni, hogy hányan vesznek ZSEBBŐL, RÖHÖGVE 11. kerületi 50 milliós lakást. Én tudom hogy van ilyen, és sosem vontam kétségbe. Te meg azt hirdeted, hogy ez a gyakori. Meg egyszer ez a normális, egyszer ez a középosztály, egyszer meg ez a gazdagok.

"Sajnálom, hogy te nem ilyen körökben mozogsz. :(

Ja nem, kurvára leszarom 😂"

Milyen körökben mozgok? Olyanban, ahol a szülők nem vesznek tömegesen lakást a gyerekeiknek? Ezért sajnálsz? Mondd, még ha ez a feltételezésed meg is állná a helyét, te normális vagy? Ne idegeskedj, rámegy az egészséged. Mondjuk ha nem trollkodnál a gyakorin, akkor nem javítana ki senki, és eggyel kevesebb okod lenne agyvérzést kapni.

2021. febr. 4. 15:19
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetne, hogy szobára mentek? :) Lassan követhetetlen ez a sok idézet idézése.

Amúgy középosztálybeli = gazdag. Szegény ember nézőpontjából legalábbis így tűnik, mert aki lakást és autót tud venni a gyerekének az ettől még igazából nem gazdag, csak középosztálybeli.

2021. febr. 4. 15:30
 40/43 anonim ***** válasza:
12%

Van az országban egy réteg akik tényleg megtehetik hogy vásároljanak a gyereküknek 35M-50M-100M értékben házat/lakást ehhez autót vagy a meglévő ingatlanokból enged át egyet használatra.

Ha az egász országos átlagot nzzük ezek száma a társadalomban olyan 10-15% biztosan. Gondolj bele minden városban még vidéken is vannak olyanok akiknek jól megy: vállakozók, mezőgazdaságból élnek, üzletük van, orvosok/ügyvédek/gyóygszerészek, kereskedők stb. Nem mindenki mélyszegény még vidéken se sőt a fővsároban ennél is nagyobb a szórás a gazdagok és szegények között. Persze az aki egyedül neveli a gyerekét és önmaga is alkalmazott és alig tud egyről a kettőre jutni, kicsi az esélye arra hogy lakást vásároljon a gyerekének.

Ezen felesleges vitatkozni, régen is voltak olyanok akik vidékiek voltak de a II. kerületi Pusztaszeri úton vásároltak lakást mert akkor is többet kerestek mint az átlag.

2021. febr. 4. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!