Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 160-190 ezres fizetés manapság...

160-190 ezres fizetés manapság mire elég?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Jelenleg ennyi fizetésen van.

Ebben a munkában tervezek maradni legalább 10-20 évet ha minden úgy adódik, mivel közel van, egyszerű munkavégzés, régi iskolámhoz is közel van, fél óra alatt szinte ott vagyok.

Nem tervezek nagy célokat mint lakás, autó, ilyesmik.

Kisebb céljaim vannak mint új telefon (Iphone), új számítógép ilyen gamer sarok úgymond, szobafelújítás és festés, kaják, tetkó talán és még ilyesmik. Jelenleg családommal élek és mindig is így volt ez. Nem húz a vonat, hogy elköltözzek, mert jól kijövök velük. Csak a lakásra igaz ráfér egy teljes renoválás, de ebből a fizetésből még az is talán futja nem? 23 vagyok és mostanság próbálom újra elindítani az életem, mert a 2020-as évem pocsék volt, nehezen találtam munkát, semmi motivációm nem volt, depressziós is voltam. Szóval idén úgy néz ki jól fog alakulni az év, főleg ezzel a munkával is, mert már van motivációm. Ilyen fizetéssel milyen céljaim legyenek? Jelenlegi célom most a munkában megmaradás, meg kis pénz bevétele. De szeretnék új célokat kitűzni, hogy ne legyenek unalmasak az éveim. Általánosom és egy szakiskolám van, érettségit próbáltam sajnos matek miatt úszott az egész, igaz bevallom lusta voltam igazán áttanulmányozni. Valamikor általános és középiskola váltáskor elkezdődtek nálam ilyen rituálék mint mindent kétszer vagy többször kell megérintenem (falak, bútorok, magamat is ha megérintek valahol valamit, mindkét irányba nézek stb...)és ez is terveim között van, hogy ezt kezeljem mivel már feltűnt nekem és már zavar, korábban tudomást se vettem róla. Szóval ja vannak céljaim de igazi célokat szeretnék. Ti mit kezdenétek ilyen fizetéssel? Milyen célokat valósítanátok meg? 23L vagyok.

2021. jan. 31. 21:27
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:

látom jelentettétek a kommentjeimet vagy a gyakorisoknak nem tetszett..

pedig csak az igazat írtam le!

20.köszi végre egy normális válasz

2021. jan. 31. 22:30
 22/53 A kérdező kommentje:
legalább a hülye válaszaitokat törölték..ennyi lehangoló embert még nem láttam egy helyen :D
2021. jan. 31. 22:32
 23/53 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem az emberek nagy része nem bántásból írta, amit, csak egyszerűen furcsa, hogy egy felnőtt ember legfőbb célja az életben, hogy vegyen egy gamer PC-t.

Értem én, hogy kényelmes és gazdaságos a családoddal élned, nincsen ezzel semmi baj, viszonylag fiatal is vagy. De azért abba gondolj bele, hogy oké, hogy most még nem akarsz saját házat, de lehet, hogy tíz év múlva már nem ezt fogod gondolni, és ha most nem kezdesz félrerakni, ott állsz majd egy fitying nélkül, még egy hitelhez se lesz önrészre valód. Gyerekpárti se vagy, tehát különféle támogatások se jöhetnek szóba. Így szeretnéd leélni az egész életed, saját ingatlan, saját biztos pont nélkül?

Értem én, hogy fontosak az apróbb célok, mint a számítógép, de érdemes lenne a félrerakott pénzedet két részre osztani, mondjuk egy harmadát a rövid célokra, két harmadát a távoli célokra (pl. lakás) félretenni. Igen, így lassabban fog összejönni a gép, de hidd el, piszok jó érzés tud majd lenni, hogy van egy hosszabb távú vésztartalékod, amihez bármilyen sos esetben hozzányúlhatsz. :) Sok sikert kívánok!

2021. jan. 31. 23:47
 24/53 A kérdező kommentje:

23.istenem...nem az a célom az is egy vágy de nem célnak mondanám...

kezdetben ezeket gondoltam beszerezni aztán gondoltam nagyobbra.

2021. jan. 31. 23:49
 25/53 A kérdező kommentje:

Gyerekpárti se vagy, tehát különféle támogatások se jöhetnek szóba

ja csak azért szüljek hogy kapjak támogatást miközben gyűlölöm a gyerekeket?

szép.

támogatást meg nélküle nem lehet sehogy kapni?

...

szüljél gyereket hiába utálod azt legyél anyuka az isten szerelméért...

2021. jan. 31. 23:50
 26/53 A kérdező kommentje:

Értem én, hogy fontosak az apróbb célok, mint a számítógép, de érdemes lenne a félrerakott pénzedet két részre osztani, mondjuk egy harmadát a rövid célokra, két harmadát a távoli célokra (pl. lakás) félretenni. Igen, így lassabban fog összejönni a gép, de hidd el, piszok jó érzés tud majd lenni, hogy van egy hosszabb távú vésztartalékod, amihez bármilyen sos esetben hozzányúlhatsz. :) Sok sikert kívánok!

itt a gyakorisok szerint még ezzel a fizetéssel sem lehet lakásra gyűjteni hiába akár évek múlva akkor sem.

de mások szerint meg lehet.

na akkor hogy is van ezM

hogy ossszam be a pénzem,hogy először megvegyem azokat amire vágyok régóta amik kisebb összegekbe kerülnek és közben félre is tegyek nagyobbakra?

2021. jan. 31. 23:53
 27/53 anonim ***** válasza:
66%

Miért veszel mindent támadásnak? Ne legyél ilyen frusztrált. :) Normális hangnemben adtam egy teljesen ésszerű tanácsot, ráadásul pont a terveidnek megfelelően (a leírásodban szerepelt, hogy nincsenek komolyabb terveid a jövőre nézve, akkor most miért sértődsz meg érte?).

Nem is értem, te elvárod a kedves, támogató hozzászólásokat, ellenben te mindenkit indokolatlanul lehurrogsz és felkapod a vizet. Miért kérsz tanácsot akkor?

2021. jan. 31. 23:58
 28/53 anonim ***** válasza:
78%

Ja, és nagyon jól teszed, ha nem szülsz, ha nem szeretnél gyereket! Ez így felelősségteljes.

Viszont sajnos a magyar valóság az, hogy gyerek nélkül (hacsak nem örökölsz) nagyon nehéz ingatlanhoz jutni. Az megint egy alapigazság, hogy párkapcsolattal sokkal könnyebb félretenni, hiszen evidens, hogy két fizetés több, mint egy fizetés. Ezzel senki sem akar rád gyereket vagy pár tukmálni, csak egyszerű tényeket mondtunk. Egyedül valóban nehéz, a rengeteg fiatal nem unalmában kényszerül ki külföldre... Viszont ha elkezdesz időben spórolni, annak CSAK előnye lesz később.

2021. febr. 1. 00:09
 29/53 A kérdező kommentje:

27.mert már nem tudom ki támad és ki nem..

meg nincsenek céljaid akkor itt már el vagy könyvelve LUSTÁNAK..

és ha nem költözöl el akkor életképtelen és szerencsétlen vagy...

ennyire pesszimisták itt egyesek a gyakorin

bocsi de nem rád vagyok mérges...

2021. febr. 1. 00:12
 30/53 A kérdező kommentje:

Nem is értem, te elvárod a kedves, támogató hozzászólásokat, ellenben te mindenkit indokolatlanul lehurrogsz és felkapod a vizet. Miért kérsz tanácsot akkor?

eddig senki nem írt támogató válaszokat..

korábban jöttél volna láthattad volna hgoy mennyire lehangoló válaszokkal bombáztak csak törölték már azokat!

nem ilxen válaszokra számítottam

2021. febr. 1. 00:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!