Közszférás fizetést pocskondiázzák, de máshol hol fizetnek többet?
Ugyanolyan jellegű, irodai munkára hol fizetnek többet, és melyik stabilabb? Sokan szidják az itteni fizetést, holott majd' mindenki 200 fölött kap. Én alatta bőven... mégis itt kell lenni, csinálni, mert nincs más.
Nem, nem védem a közszférát, én is itt hagynám, ha lenne más ilyen jellegű munka ennyiért. De nincs, semmi, és a közszférás közutálatnak örvend, nem úgy mint régen, huszonéve...
Felesegem irodai munkas, szovegiro, netto 350 felett. Batyam penzugyes (nem vezetokent, sima penzugyes) netto 420k-ert. En projektvezeto mernok vagyok netto 900k-ert, szinten versenyszfera
De egy ceges recepcios (khm, “irodavezeto”) is megkap netto 250-300k-t versenyszferaban.
A netto 200k barmilyen irodai munkara nagyon alacsony, piaci alapon budapesten ilyet alig talalaz. Az allamnal ez altalanos, hogy ennyit adnak. (vagy tanarokat elnezve meg ennel is kevesebbet...)
A te irodai munkádhoz a világon semmilyen képesség vagy tudás nem kell. És ez a közszféra jelentős részében így van. Az "irodai munka" se nem pozíció, se nem szakma. Csak lokális információ.
Nem csoda, hogy nem találsz a versenyszférában állást, ott nincs pénz ostoba senkiknek íróasztalt adni. Ahhoz, hogy a versenyszférában állást kapj, tudás kell, hasznos tudás. És azt meg is fizetik.
SSC belépő fizetés 450br pl. Csak ahhoz ugye beszélni kellene nyelveket.
#23 elvégeztem egy WP-t, de nem képeztem tovább magam benne, és ismeretségem se volt / nincs. De ha lett volna is, akkor mentem volna el itt nálunk egy ismert céghez, aki igyekszik mindig 25 év alattiakkal feltölteni a pozícióit (amíg támogatást kap), vagy pedig ha kell is "rendes" munkavállaló, akkor szintén 200 alatt adott volna...?
BP-en voltam, "juniorként" jelentkeztem állásra, be is hívtak, koszos kis lyuk, pár ósdi géppel (CRT monitor!) mint web-programozó "iroda", mondtam egy alacsony összeget csak megkapjam és közben tanuljak valami értelmeset, előttem volt még valaki, hallottam nettó 350-et mondott igényre (közel 10 éve), szerinted kit vettek fel?? Hát nem engem. Szóval nem mindig értem a dolgokat...
Jólszituált cégnek nincs pénze és csak küszködik a munkavállalókkal, meg simliskedik, a csóri cég meg megadja a 350-et...?
#24 Az, hogy te nem hiszed el, egy dolog. Pedig tapasztalatból beszélek. Szerinted, kitalálom és vagdalkozok itt okosságokkal csak úgy?
Gyere el Szabolcs megyébe és megtudod mi a nagyvilági helyzet itt...
Lehet igen hogy ezt csak tippeltem, a többi viszont valós, tényleg!
Az állás amit tippeltem:
Nem hinném hogy 200+-t adnak rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!