Közszférás fizetést pocskondiázzák, de máshol hol fizetnek többet?
Ugyanolyan jellegű, irodai munkára hol fizetnek többet, és melyik stabilabb? Sokan szidják az itteni fizetést, holott majd' mindenki 200 fölött kap. Én alatta bőven... mégis itt kell lenni, csinálni, mert nincs más.
Nem, nem védem a közszférát, én is itt hagynám, ha lenne más ilyen jellegű munka ennyiért. De nincs, semmi, és a közszférás közutálatnak örvend, nem úgy mint régen, huszonéve...
Hogy erre magamtól nem jöttem rá. Ahha, azért nem tudnak elhelyezkedni nagyon sokan, mert rengeteg állás van a versenyszférában irodai jellegű...
Szerinted, mikor egy könyvelő irodában KÖNYVELNI IS és adminisztrálni is mellette kellene, és erre akarja adni a MINIMÁLBÉRT?
Miről beszélünk?
A "közszféra" egy elég tág fogalom: közszféra a minisztérium és a kormányhivatal is. Előbbiben elég jó fizetések voltak mindig és vannak ma is, utóbbiban kevésbé. Általánosan igaz, hogy minél nagyobb a létszám, annál kisebb a fizetés (ez valahol logikus is). De például egy központi hivatalban vagy egy minisztériumban az illetmény szerintem versenyképes, mert ugyanazzal a végzettséggel máshol sem keresnének többet a kollégák.
A közutálatot én nem tapasztaltam, de az igaz, hogy sokan a "kormánytisztviselő" és "kormányhivatal" kifejezésekből arra következtetnek, hogy a közigazgatásban dolgozók a kormány emberei, így aki poltikailag nem szimpatizál a kormánnyal, az utálja azokat, akik az államot működtetik, mert nem tudnak különbséget tenni a politikai kormányzat és a mindenkori állam között. De ennek az ellenszenvnek szeritnem semmi köze ahhoz, hogy te mennyi keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!