Kiadható-e szabadság GYED alatt?
Figyelt kérdés
2016 augusztusa óta van munkaviszonyom a cégnél. 2019 szeptemberében veszélyeztetett terhességgel mentem táppénzre. Időarányosan nem vettem ki a szabadságomat abban az évben, ez hét napot jelent, ha jól emlékszem. A szülésig, 2020 márciusáig táppénzen voltam. A CSED 2020 szeptember elején járt le, azóta GYED-et kapok. Most érkezett egy levél a munkáltatótól, hogy 2021 december 31-ig ki akarják adni a gyermek után járó két nap pótszabadságot. De az nem akkor járna, ha visszamennék? Amikor a járulékokat igényeltem, arról nyilatkoztam, hogy a gyermek 3 éves koráig itthon akarok maradni. Egyszerűen nem értem, mit akarnak tőlem.2021. jan. 25. 11:13
A kérdező szavazást indított:
Igen, kiadható GYED alatt is
Nem, nem adható ki
4 szavazat
1/5 anonim válasza:
Gyed alatt akkor adható ki szabi, ha gyed mellett visszamész dolgozni. Jogilag megoldható. De ha ők csak papíron akarnak megszabadulni a szabijaidtól, akkor ne menj bele. Ugye itt nem a teljes időre jár neked szabi, de azért a fél évnyi szabit pl ne dobjatok ki az ablakon. Meg miért csak a pótszabit akarják kivetetni? Fura ez.
2/5 anonim válasza:
Nem az a papír érkezett meg, amin nyilatkozni kell, hogy melyik gyerkőc után jár a pótszabi?
3/5 A kérdező kommentje:
Nem, azt még múlt héten kaptam meg. Ebben erről van szó, amiről írtam. Az Mt. 117. paragrafusára hivatkoznak. A két napból, ami jár, mindkettőt most december 31-ig ki akarják adni.
2021. jan. 25. 11:51
4/5 anonim válasza:
A 117 csak arról szól, hogy jár neked ez a szabi. Mondd meg nekik, hogy nem veszed ki, hogyan is tehetnéd meg, ha nem dolgozol.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld!
2021. jan. 25. 12:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!