Miért csóró senki aki 250.000-et keres?
Kb. ennyi ma a nettó átlagfizetés.
Akkor ez alapján az átlag magyar emberek csóró, vesztes senkik?
Nem megalázó így beszélni az emberekről?
Miért úgy van beállítva az átlagkeresetű ember mint aki valami nagyon ritka, már-már alig létező emberfaj, aki szégyellje magát hogy csak ennyire vitte? És hogy az összes gondolkodjon azon mit rontott el az életében (tehát kb. a magyar dolgozó emberek túlnyomó része)
Itt a gyakorin hogy hogy csak minimum nettó 500 ezres fizetésű szuperemberek vannak?
230-at keresek, 190 + többletfeladat (vidék, megyei város). Sokszor eszembe jut a váltás, és beszéltem ismerősökkel is. Azt láttam, hogy 300-at is tudnék keresni, viszont sokkal kifacsartabb lennék (korábban dolgoztam vad helyeken éveket). A jelenlegi munkám kiszámítható, van mellette hobbim, jó a kedvem, relatív biztos hely.
Azt nem mondom, hogy nem váltanék, ha szükség lenne rá, de most szerencsére nincs, és többet keresnék, többet költenék, ez sima pszichológia :)
Olvastam egy történetet neten, nekem nagyon megtetszett, egyféle szemlélet, hogy tulajdonképpen mire is érdemes figyelni az életben:
Egy ember hirtelen meghalt. Egyszer csak megpillantotta az Istent, ahogy közeledett egy bőrönddel a kezében.
- Fiam, itt az ideje, mennünk kell!
- De miért ilyen hamar? Olyan sok tervem volt még. – kérdezte az ember.
- Sajnálom Fiam, de most van itt az ideje, menned kell!
- És mi van a bőröndben?
- Minden, ami a Tiéd volt!
- Ami az enyém volt? Akarod mondani a holmim, a ruháim, a pénzem?
- Sajnálom fiam, de az anyagi javaid sohasem voltak a tieid. A földhöz tartoztak mindig.
- Akkor az emlékeim?
- Sajnálom fiam, de azok nem jönnek veled. Soha nem voltak a tieid. Az időhöz tartoztak.
Akkor a tehetségeim…
- Ezek sem a tieid. A körülményekhez tartoznak.
- Akkor a barátaim, a családom???
- Sajnálom fiam, de azok sem a tieid. Az életutadhoz tartoztak.
- De a feleségem, és a gyerekeim???
- Sajnálom fiam, de még ezek sem a tieid. A szívedé voltak…
- Akkor a testem???
- Ez sem volt a tiéd soha. Az a poré!
- Akkor a lelkem?
- Sajnálom fiam, de az lelked… A lelked sem volt sohasem a tied. A lelked az enyém!
A kétségbeesett ember kitépte a bőröndöt Isten kezéből, és kinyitotta. Üres volt! Könnyekkel a szemében az ember megkérdezte Istent:
- Soha nem volt semmim???
- De igen fiam, minden pillanat, amit megéltél, csakis a TIÉD volt!
És bármit lehetne az utolsó sorba írni. Dehát pont erről szól a vallás. Adj vigaszt a szegényeknek.
(Aki jól keres, az is él, csak tett bele némi munkát, hogy jól keressen, nem csak horgászat a langyos szarban).
A 450ezres gyárimunkás trollnak.
Tételezzük fel én egyébként elhiszem hogy te ennyit keresel.
De te minden ilyen kérdés után oda hányod a válaszod, mikor te is nagyon jól tudod hogy ennek a pénznek az átlag gyári munkás a felét sem keresi meg. Jó esetben megkapják a 200-at, pótlékokkal, túlórával stb.. de egyébként inkább 170-180-at.
Oké, nem kamuzol tényleg ennyit keresel, de akkor is csak polgárpukkasztásból írod oda a létező vagy nem létező sztrár gyárimunkás fizudat, az országban a gyári munkásokat 99,999%-a enne töredékét nem keresi.
Az hogy neki ugrasz itt az irodai munkásnak, hogy irigységből trollozik, ez is kb a troll viselkedésedet bizonyítja.
És a kedves 450-es gyári melós azóta sem írta le hogy hol dolgozik, melyik ez a csoda gyár...
Amúgy ha 12 óráznék havi 22 napot, mennék szombaton is akkor én is megkapnék 400 feltti nettó bért. Csak ennek semmi értelme.
És senki nem irigykedik rád, mivel egy troll vagy, szándékosan hergeled az embereket.
Szerintem a 250 nettó az kb reális átlagfizetésnek, csak fizetésmegadásnál nem átlagot kellene venni, hanem mediánt, nyilván nem véletlen nem azt adják meg.
Ha 5 embernek hasmenése van, 5-nek pedig szorulása, akkor átlagban mind a 10-en jól érzik magukat, na, ilyen ez az átlag.
Én egy másik gépkezelő vagyok, 190 az alap nettóm+műszak pótlék. Havi 2 szombattal,(ez bőven vállalható szerintem) plusz raktári besegitő munkával 240-250 körül hozok haza.
Így a csed-em is 238-245 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!