Hogyan lehet kitörni a mélyszegénységből?(31 évesen nincs ingatlan és csak 7 millió forint megtakarítás)
Figyelj én megértem, hogy ingatlanra gyűjtesz, de ennyi pénz mellett nem normális, hogy van 1 nyári és 1 téli ruhád. Vegyél el a pénzből 50 ezer forintot, keress fel egy normális turit és egy rakat ruhát meg tudsz vásárolni. Az legalább adna egy kis önbizalmat is és nem tartanád magad mélyszegénynek sem, mert nem vagy az.
Arra a hírre emlékeztetsz, amikor kiderült, hogy vidéken egy házban egy testvérpár halálra fagyott, a helyi önkormányzat és segítők mindig próbáltak értük tenni, segéllyel, tűzifával stb. Amikor meghaltak és hagyatéki tárgyalás lett, kiderült, hogy a bankban 70 millió forintjuk volt, mégis úgy éltek, ami nem emberhez méltó. Mindenki azt hitte, hogy nagyon szegények. Szóbal egy dolog, hogy az embernek mennyi pénze van, egy másik, hogy mi van a fejében.
@08:41
Ez a történet elég ütős, kb pont passzol a kérdező agymenéséhez.
A fejedben vannak problémák, ha te 7 millió forinttal a zsebedben mély szegénynek érzed magad.
A mély szegénység az, amikor a hónap második hetében már nincs mit az asztalra tenni, napról napra élnek, nincs miből megtakarítani. A kamrában a legnagyobb kincs a zsír. Egy kis kenyeret még csak-csak szerez az ember hozzá valahonnan. A mély szegénység az, amikor a gyereknek adják az utolsó kenyércsücsköt, a felnőttek pedig éhesen fekszenek le aludni. A mély szegénység az, amikor gumicsizmával tüzelünk, mert más nincs.
Miért vagy te szegény? Mert szegény embert csinálsz magadból.
Tudod, én is le lettem hurrogva itt a múltkor, hogy miért élünk a fizetésünk kb. 40%-ából, amikor sokkal lazábbra is engedhetnénk a nadrágszíjat a bevételeink mellett. Szerényen élünk, megnézzük mire költünk, de közel sem érzem magunkat szegénynek, sőt.
Az, hogy te minek érzed magad, csak is rajtad múlik.
Ha pedig magasabb bevételt szeretnél, akkor el kell kezdeni nézelődni, képezni magad, előrébb lépkedni, helyezkedni.
Te nem mélyszegény vagy, hanem fukar.
#35: Én olyat ismerek, aki háromszor használja fel a vizet. Megfürdik, majd a kádból kimeregeti a vizet. Azzal mos fel mindenhol. Végül azzal önti le a wc-t is. Ha esik az eső, akkor kipakol vödröket és azt is felhasználja. És tudom, hogy az illető kifejezetten jól keres.
#37: ez lehet akár erős környezetvédelmi okokból is.
#36: irigyellek. Nekünk a tavalyi éves táblázat sajnos azt mutatja, hogy csak kb. 35%-öt sikerült megtakarítani, azaz 65%-ot bizony elvertünk. Igaz, 3 gyerek mellett.
50-50%-nak már nagyon örülnék, de oly távoli célnak tűnik.
Viszont most itt tök jó ötleteket írtok! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!