Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen irányba érné meg...

Milyen irányba érné meg továbbképezni magam?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok, 4 éve diplomáztam szociológia mesterszakon. Ezután 1 évig adminisztratív területen dolgoztam, majd 2 évig tanítottam. Jelenleg pedig már 1 éve itthon vagyok a kislányommal GYED-en. Azt már biztosan tudom, hogy a mostani munkahelyemre semmiképpen sem szeretnék visszamenni dolgozni. Arra gondoltam, hogy amíg még itthon vagyok, tanulnék valamit levelezőn. Ugyanakkor ennyi idősen kisgyerek mellett egy teljesen új képzést már nem tudnék bevállalni, tehát olyasmiket keresek, ami alapvetően a meglévő diplomáimra és szaktudásomra épül. Így elsősorban posztgraduális szakirányú továbbképzésekben gondolkozom, ahová bemeneti feltételként a szociológiát elfogadják. Elég tanácstalan vagyok, így az alábbi szakokkal kapcsolatban bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Akár mást is javasolhattok, de fontos, hogy 1-2 évnél ne legyen hosszabb a képzés, mert munka és család mellé nekem már nem férne bele a tanulás, tehát még a GYES végéig szeretném befejezni. Még egy plusz infó: angolul és németül is felsőfokon beszélek, de NEM akarok SSC munkakörben dolgozni. (Máshol pedig eddig sajnos nem tapasztaltam, hogy előny lenne a nyelvtudás.)

2021. jan. 20. 17:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Fordítóból dunát lehet rekeszteni. Nem az a gond, hogy nincs fordító, hanem az, hogy nem akarják megfizetni az emberek.
2021. jan. 20. 19:51
 12/23 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján a projekt management lehet, hogy feküdne neked.
2021. jan. 20. 19:52
 13/23 anonim ***** válasza:

De igazából mindegy, hogy mit mondunk mi!

Abba vágj bele, amit a legizgalmasabbnak tartasz, és amiről azt reméled, hogy biztos el tudsz vele helyezkedni.

Azért a fent felsorolt szakmák mindegyike olyan, hogy kockázatot rejt magában, nincs közöttünk tuti választás.

2021. jan. 20. 19:53
 14/23 anonim ***** válasza:
Akkor most kérdezek én: mik a céljaid?
2021. jan. 21. 10:54
 15/23 A kérdező kommentje:

12-es: És hogy tudnék szerinted ilyen irányba orientálódni?

13-as: Persze, ebben igazad van, nem is várom, hogy itt mások mondják meg, hogyan alakítsam az életemet, csak egyrészt kíváncsi vagyok mások tapasztalataira és/vagy véleményére, illetve a felsorolt szakok közül van pár, amiről nagyon kevés infó van fent a neten és gondoltam talán valaki jártásabb ezekben. Egyébként nekem a német fordítás felé húz a szívem, mivel maga a német nyelv mindig is nagy "szerelem" volt számomra, így azzal foglalkozni nem okozna nehézséget, fáradtságot.

14-es: a célom az lenne, hogy olyan munkám legyen, amit szeretek csinálni, ami nem monoton, irodai munka, hanem olyan, aminek értelme is van és valamennyire élvezem is. Értem ezalatt, hogy pl. kreativitás kell hozzá, vagy nagyon változatos. Az egyetemi oktatást nagyon szerettem, de mint írtam, a GYED előtti munkahelyemre nem tudok visszamenni (ennek okát privátban szívesen megosztom azzal, akit érdekel, de nyilvánosan nem írnám ki), viszont az ilyen pozíciókra borzasztó nagy a túljelentkezés és protekció nélkül kb. lehetetlen is egy budapesti egyetemre bekerülni oktatónak. Nincs konkrét elképzelésem ehelyett, inkább csak, hogy a fenti kritériumoknak megfeleljen a munkakör.

A problémám nem az, hogy a szociológus diplomámmal és a 2 felsőfokú nyelvvizsgámmal ne találnék állást, mert találnék, ezzel sosem volt gondom, sőt volt, hogy még válogathattam is, mert anno egyszerre hívtak vissza 3 helyről is, hogy felvennének. Hanem az a gondom, hogy ezekkel a papírokkal csak köziges vagy a multis irodai munkák elérhetők, amit mint írtam, 1 évig csináltam, de számomra maga volt a pokol. Egyszerűen nem akarok ilyen jellegű munkát. Jó persze, ha mást nem találok, akkor ez lesz, de mivel még van 1,5 évem itthon, szeretném valamilyen irányba továbbképezni magam, hogy legyen ennek alternatívája.

2021. jan. 21. 17:28
 16/23 anonim ***** válasza:

Az a gond kérdező, hogy konkrét elképzelés nélkül nem lehet célt elérni.

Hogyan mész el valahova, ha nem is tudod, merre van?

Én a helyedben keresnék néhány ilyen konkrét munkakört, amelyben jól érezném magamat, majd ezekre igyekeznék felkészülni, és ezeket megpályázni.

2021. jan. 21. 17:38
 17/23 A kérdező kommentje:
De hát épp ez az, hogy kerestem és ez alapján írtam ki a kérdést az alternatívákkal...
2021. jan. 21. 17:41
 18/23 anonim ***** válasza:
De ne szakot keress, hanem munkát. És ahhoz válassz szakot.
2021. jan. 21. 18:23
 19/23 A kérdező kommentje:
Mert szerinted ezek nem szakmák? Egy "fordító" vagy egy "addiktológiai konzultáns" szerinted nem szakma? Most komolyan.. Mindegyik felsorolt dolog mögött megvan a motiváció és némi tapasztalat (utóbbi esetében pl. annak az elméletét tanítottam). Továbbra is véleményekre és tapasztalatokra lennék kíváncsi.
2021. jan. 21. 19:31
 20/23 anonim ***** válasza:

MIT szeretnél csinálni nap mint nap?

Mivel szeretnél foglalkozni?

Mit csinálnál szívesen a munkaidődben konkrétan?

2021. jan. 21. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!