Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Irodai alkalmazottak! Ti...

Irodai alkalmazottak! Ti átképeznétek magatokat kétkezi munkásnak?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy általad választott kétkezi munkakörben garantálva lenne, hogy a jelenlegi munkáddal azonos időbefektetéssel 3-szor annyit kereshetsz, mint most! Az egyetlen kritérium, hogy legyen meg a papírod és 2 év releváns szakmai gyakorlatod a területen. Te belevágnál?

2021. jan. 20. 06:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
ha tudod küldeni azt a szakmunkás hirdetés ami két év tapasztalattal a jelenlegi fizetésem háromszorosát fizeti(ami jelenleg bruttó 2,4 millió forint lenne) azonnal váltanék (természetesen napi 8 órában 8-16 ig gondoltam az összeget)
2021. jan. 20. 09:23
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Nincs az a kétkezi munka ami ennyit fizetne. Ha meg ránézek a karrierterveimre és a 2 év múlva elképzelt béremhez nézem, akkor meg pláne nem
2021. jan. 20. 10:07
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

11: én is pont ezen töprengek, hogy a nettóm is bőven 2 milla felett lenne, ha a jelenlegi fizetésem 3x-át vinném haza.

Ilyen fizetésért a szakmunkát valahogy úgy tudom elképzelni, hogy a paksi atomerőmű reaktorterében vagyok heggesztő, és és valami arzén-cián bevonatos szerszámot kell használnom védőruha nélkül :D

2021. jan. 20. 10:11
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
3M nettóért? Ne viccelj, simán...
2021. jan. 20. 10:29
 15/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még egy csavar: aki igennel szavazott, akkor is így döntene, ha az alatt a 2 év alatt kevesebb lenne a fizetése, mint jelenleg?

2021. jan. 20. 20:02
 16/27 anonim ***** válasza:
Én elgondolkodnék a váltáson, ha olyan a munkám, hogy aránylag könnyen visszavesznek. (Pl. Nem IT, ahol 4-5 év kihagyás kb. az újra junior szinttel ér fel).
2021. jan. 21. 15:45
 17/27 anonim ***** válasza:

Bár bizonyos esetekben valóban tudnék azzal többet keresni és sokszor talán megtehettem volna munkanélküliként, de nekem nem ahhoz volt affinitásom. Így most már főleg nem. :-)

Egy haverom több kétkezi munkában is dolgozott. Állandóan dicsekszik, hogy állítólag hány százezret kap és miket megvesz magának. No igen, csak egyik-másik munkája alatt semmilyen élete nem volt és egy helyben toporgott. Úgyhogy nem minden a pénz. Jelenleg így is megvan mindenem abból vagy ahhoz viszonyítva, ami így adatott. Így vagyok boldog. :-)

2021. febr. 9. 12:07
 18/27 anonim ***** válasza:
Őszintén számomra egy nagy dilemma. Persze jól hangzik hogy kétszer annyit keresni mint most, de cserébe ezért csupa bárdolatlan primitív trógerrel dolgozni együtt, mocsokba, szar munkakörülményekkel, ez a része annyira nem vonz.
2021. febr. 9. 12:16
 19/27 anonim ***** válasza:
Eddig 2 kézzel végeztük ülve, mostmár kétkézzel csináljuk térdelve!
2021. febr. 11. 12:18
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a pénz számít. Ha így lenne, akkor mindenki vagy mérnök/IT-s vagy pedig munkás lenne. Az is számít, hogy az ember milyen jellegű munkát végez és azt mennyire szereti. Tisztában vagyok vele, hogy nálam még egy 8 általánost végzett munkás vagy egy ALDI-s árufeltöltő is 5x jobban keres, de én szeretem a munkámat. Ezért tanultam az egyetemen 5 évig, hogy most azt csináljam, amit csinálok. Szívesen megyek be dolgozni, egyáltalán nem érzem tehernek. Ha mást kellene csinálnom, biztosan utálnám és kínlódás lenne az egész. És nem, nem vigasztalna, hogy többet keresek.
2021. febr. 11. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!