Irodai alkalmazottak! Ti átképeznétek magatokat kétkezi munkásnak?
Többet keresek, mint egy átlag szakmunkás, és a fűtött szobában ülök a számítógép előtt, ha épp olyan napom van, akkor lerövidítem a munkaidőmet 5-6 órára, és max pótlom. Ezek után menjek el kubikolni? Jó vicc :DDD
Ja, és a gyakoris milliós fizukból kell kiindulni vagy a valóságból? ;)
Hasonlóan vagyok, mint a #2-es.
1. Többet keresek, mint egy szakmunkás.
2. A befektetett időm folyamatosan változó. (Bár nem alkalmazott vagyok, hanem vállalkozó)
3. Nem "csak" az időtől függ, hanem az az alatt elvégzett munkamennyiségről és befektetett energiáról!
A munkaidőmben itthon ülök a kényelmes, télen fűtött, nyáron hűtött dolgozószobámban, én magam osztom be az időmet, és a munkám nem megterhelő fizikálisan (szellemileg viszont néha vannak nehéz projektek).
Üdv,
egy VA
Nem. Nem a pénz az egyetlen dolog a világon. Az számomra megfizethetetlen, hogy egy fűtött irodában, kényelmes székben ülve végzem a munkám magamhoz hasonló értelmi szinten lévő emberek közt és maximum a kezem fárad el a gépeléstől vagy a hátam a sok üléstől.
Általában nézve meg lehet nézni 60 éves korra az irodai dolgozók és a kétkezi munkások fizikai állapota közti különbséget is. A nagyszüleim is irodai dolgozók voltak és még 86 és 81 évesen is maguk járnak a boltba és egész jó állapotban vannak, mert nem erőltették túl magukat fizikailag évtizedeken át. 80 feletti egykori fizikai munkás pedig szinte nem is létezik, általában meghalnak 60-asként vagy 70 éves korukra sajnos a legtöbben közülük, ők azok akik annyira lehúzzák az átlagéletkort.
"ha az bruttó 950 ezer felett fizet lehet róla szó (természetesen alkalmazottként, bejelentve)"
A leges legjobb esetben sok túlórával lehet megkapja egy alkalmazott szaki ennek a felét. Azt is úgy hogy bejelentve minimálbérre van.
Nem azért tanultam sokat, és építettem karriert, hogy utána elmenjek kétkezi melósnak.
Másrészt hobbiként például kitanultam az asztalos szakmát 35 évesen, berendeztem egy kis műhelyt, elvagyok vele a szabadidőmben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!