Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alkalmazottként éri meg...

Alkalmazottként éri meg jobban bedolgozni másik cégnek a mostani munkàm mellett, vagy esetleg hozzam be a cégünkbe ügyfélkènt/megrendelőkènt, és egyezzek meg a főnökkel jutalékban? Ez utobbiból mennyit nyerhetnèk?

Figyelt kérdés

Szoval jelenleg részmunkaidejű pénzügyes vagyok egy cégnél(pontosabban irodavezető de alacsony bérért félig feketén stb).

Az ügyfeleink cégek. Ellátjuk az ügyvitelt, könyvelést, bérszámfejtést, munkaügyet, pénzügyek vezetését.

Szoval az alacsony fizu miatt gyakorta pályázom más helyekre, de mindenki alulajánl. Tehát alacsonyabb lenne a bérem mashol 8 orában, mint amit jelenleg 6-ban kapok alacsony bért.

Most viszont elkezdtem gondolkodni is.

Nem váltok, hanem a részmunkaidejű mellè kerestem még egy részmunkaidejűt. Es hát vannak. És elég nagy cégek.

Teljes egészében el tudom látni azokat a feladatokat, amiket az álláshirdetésben kérnek.

És akkor eszembe jutott még az is, hogy nemhogy csak bedolgozni tudnék másoknak, mint alkalmazott, hanem a céggel a hátteremben az egész pénzügyüket is tudnánk vinni A-Z-ig és nem kellene felvennie akkor egy alkalmazottat sem, ellátunk mindent, amire jelenleg munkavállalókat keresnek. Tehát nem csupán alkalmazottként, de üzleti partnerként is át tudnánk venni az egész ügyvitelét a cégeknek

Mindezt jeleztem az önéletrajzban, egy két szóban csak, behívtak tárgyalni.

És azon agyalok melyik opcio lenne nekem a legeslegjobb.

Vagy átmegyek hozzájuk teljes munkaidőbe és váltok, dupla bérért, amit úgysem adnak meg, ezen még filoznom kellene..csak mert idegennyelv is kell nekik, abban is profi vagyok, szoval azért lehet ki tudnánk egyezni..

Vagy a mostani mellé vállalnám mint szintén, alkalmazott, ugyanannyi bérért mint amit most kapok a jelenlegi helyemen, ergo dupláznám ezzel a munkabérem

Vagy átveszem ügyfélnek, de akkor meg mint cég, bőven hatalmasabb és professzionálisabb munkavégzést tudnánk nekik nyújtani, azaz jóval többet tudnèk cégkènt letenni az asztalra egy ügyfélnek, mint alkalmazott, a havi díjunk persze magasabb, mint egy alkalmazotti bér.

HA ezen 3.pont szerint minden a sínen lenne, azaz hoznék új ügyfelet(ket), akkor megegyezhetnék a főnökkel abbol havi részesedésben is(?), vagy magasabb bérben, vagy jutalékban(?), de akkor nem lenne annyi egyedül a vállamon, mintha alkalmazottként dolgoznék be a masik cègnek, azaz kevesebb plusz munkám lenne, mert megoszlana a kollegáimmal. Nekem EZ lenne a legjobb opcio, HA anyagilag is jobban megérné mint 2 részmunkát vállalni ami nagyvalószínűen duplázná a jelenlegi bérem.

Mellesleg a masik cégnél szerintem még karriert is tudnék épiteni. A jelenlegi helyemen nincs magasabb poszt csak a főnököm, maga a cégvezető es egyben tulaj van felettem.

Mivel nemsokára interjú, ki kellene forrnia, mégis mit akarok..

Vagy ne ügyfèlként vonjam be, hanem alkalmazottként vállaljam a jelenlegi munkámon felül?

És a továbbiak:

Mellettük sem fogok megállni ha nincs karrier lehetőség ill nem jön össze a feljebb lépcsőzés a másik cégnél. Azaz újra és újra pályázni fogok..

#2 részmunkaidejű állás, vagy legyen ügyfelünk?
2021. jan. 17. 18:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mert ha üzletkőtői tevékenységet is vállalnék az plusz munkakör ezért gondoltam a fizuemelést. És nem is várná el ingyen. Csak eddig nem folytam bele ilyenekbe(lehet nem is fogok továbbra sem)

Az uj hely ha külsős céget alkalmazna akkor nem álláshirdetéseket adna fel ugyanarra. Ezért gondolom hogy nincs ez irányban cégekkel kapcsolata de ha van is, attól még versenyképesek vagyunk, azaz nem kellene akkor sem feltétlenül feladni. Ezt a vezetők letárgyalnàk.

Kiprobàlom a részmunkát akkor, ha egyàltalán felvesznek, egy darabig párhuzamban a kettő menne együtt, aztán váltás. Habár a vàltással buknàm az itteni bérem...

2021. jan. 17. 21:20
 12/16 anonim ***** válasza:
Egy álláshirdetés mögött azért elég komoly tervezés és stratégiai döntések sora van. Eztnem hinném, hogy megváltoztatnák ilyen könnyen.
2021. jan. 17. 21:44
 13/16 anonim ***** válasza:
csinálj vállalkozást. manapság vállalkozóként több millió Ft a zsebedben maradhat havonta
2021. jan. 18. 01:14
 14/16 A kérdező kommentje:

Egy vállalkozoi engedélyre sincs pénzem. Nemhogy az adókat fizetni azon kívül hogy nem értek hozzá.

A felelősséget meghagyom másoknak.én nem bírnék vele.

12# mi is hirdettünk már állást. A HR is én vagyok.

Nem látok semmit lehetetlennek, minden megvalositható, mások jol élnek, es mások elcsípnek magas poziciokaz, inkább csak azt látom én nem vagyok sínen soha. Nem tudom mit tegyek már.

2021. jan. 18. 06:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez a te céged teljesen komolytalan. Te vagy a pénzügyes, meg akarnál kicsit ügynökösködni, meg te vagy a HR is, mindezt hat órában, kevés pénzért.
2021. jan. 18. 07:06
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem semmi látatlanban bàrmit is véleményezni.

Nem fogom fejtegetni a cègstruktúrát, tőkét, éves bevételeket meg üzleti kapcsolatrendszereit, stb, mert itt a nagy és hatalmas gyk-n nem veszik komolyan a nagy és batalmas emberek.

Írtam hogy irodavezető vagyok. Abban nagyon sokminden benne van. Nagyon sokféle munkàt látok el.

2021. jan. 18. 09:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!