Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nem írom alá a fizetéscsökk...

Ha nem írom alá a fizetéscsökkentést, hanem felmondok, akkor a felmondási időben a normál fizetést kell adniuk?

Figyelt kérdés

A kérdés csak elméleti egyelőre, de a cégünknél több vezető beosztású kollégámnak is elkezdték csökkenteni a fizetését. Én marketing vezető vagyok, a többieknek 20-25%-os fizetéscsökkentést jelentettek be. Ehhez ki is küldik a szerződést, amiben ugye ezt el lehet fogadni.

Namost, ha nekem ez a csökkentés már nem fér bele, de nem akarnak engedni belőle, akkor ha a csökkentés hírére felmondok normál felmondással, mielőtt elfogadnám az ajánlatukat, akkor a fennmaradó felmondási időmben a normál fizetést kapom, vagy zaklathatnak akkor is a csökkentéssel max soha nem írom alá és kirúg azonnalival? 5 éve dolgozom ott két havi végkielégítés jár, ha azonnalival kirúgnak, de ugye akkor is a normál fizumat kell adnia végkielégítésnek. A felmondási idő 3 hónap (középvezetői pozi), nem mindegy, hogy azt mennyiért kell letöltenem még a cégnél, ha esetleg gond lenne.

tegnap 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Audi?
tegnap 20:52
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Nem, ez is német cég, de nem autóipar.
tegnap 20:52
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Én nem mondanék fel, és nem is írnám alá a szerződést. Ha felmondanak a szerződés nem elfogadása miatt, akkor a teljes végkielégitést kell adniuk - ha én mondok fel, akkor megtagadható a végkielégítés. A szerződést keresztben áthúzva, üresen adnám vissza (vagy vissza sem adnám), és mindenképpen megvárnám, amig ők rúgnak ki. A kirúgás pillanatáig nagyon pontosan és lelkiismeretesen dolgoznék, nehogy valamibe bele tudjanak kötni.

Úgy emlékszem, a munkanélküli segély is másképp jár, ha én mondok fel - de ebben nem vagyok biztos.

tegnap 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Így van, ahogy a 3-as írta. Ha nem írod alá az új szerződést a csökkentett fizetéssel, akkor az eddigi béredet kell tovább kapnod. A cég annyit tehet, hogy ők felmondanak neked, ami számodra sokkal előnyösebb, mint felmondani.
tegnap 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
29%
Illegális csökkenteni a fizetést.
tegnap 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 Semmi illegális nincs benne amennyiben aláírod. A cég csak egy oldalról nem módosíthatja a szerződésed számodra hátrányos formában.
tegnap 23:20
 7/8 anonim ***** válasza:

1. Csak az alapbér az amit jogszabály szerint nem lehet csökkenteni.

2. Minden más bónuszt elvehetnek,csökkenthetnek, módosíthatnak egyetemlegesen az adott munkakörre lebontva mindenkinél.

3. Ahogy írták is ,ha te mondasz fel rosszabbul jársz. Általában a felmondási időre vonatkozik,hogy a bónuszok jelentős részét is elbukod a felmondási idő alatt. (Cafetéria, 13.havi általában,de a munkakörödnél érdemes lehet utánanézni hogy ez még mit von maga alá)

4. Anyagilag neked jobb,ha ők mondanak fel neked,mert akkor valóban kapod a végkielégítést és a felmondási időt sem kell letöltened teljesen.(Asszem min 2 hét fizetett távollét jár a felmondási időből,hogy munkát tudj keresni,de megegyezés alapján ez lehet több is) de pont emiatt szerintem nem fognak egyoldalúan felmondani neked.

5. Lehet megpróbálnak majd "közös megegyezéssel" felmondani,amit ha nem olvasol át és aláírsz valószínűleg nem kapsz semmit,ha nem tartalmaz végkielégítést vagy bármi egyéb extra pénzbeli juttatást.(És itt ugyanúgy érvényes lehet a felmondási idő alatt csökkenő juttatások értéke is,hacsak a megegyezés máshogy nem szól)

tegnap 23:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Első körben: nem mondasz fel és nem írsz alá semmit, pláne közös megegyezést, ha az neked nem előnyösebb, mint a munkáltatói felmondás!

5 év után hosszabb a munkáltatói felmondás esetén a felmondási időd, a felére fel kell mentsen a munkavégzés alól és van végkielégítés is. És legyél vele tisztában, hogy jogod van elvinni a szerződésmódosítást sláírás nélkül és átnézetni egy ügyvéddel!

ma 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!