Mennyiből élsz és mennyit tudsz féretenni havonta?
Régiót hol élsz, esetleg milyen munkát végzel mellé írod azt is megköszönném.
Én 140es minimálbérből élek egy kedvezően olcsó 40 ezres albérletben, kelet magyarorszégon, félre tenni jobb hónapokban, ha nem kell költenem ruhára pl. akkor max 10-20 ezret tudok. Ez mennyire általános szerintetek?
@12 ja hogy úgy van a havi 300, hogy egy-két extra költséget nem veszel bele.
Hát így akkor nekünk se 450e (három gyerekkel). :) Bevallom én fogtam a tavalyi táblázatunkat, osztottam 12-vel az éves költést és azt írtam be.
Amit éven belül elköltök nyaralasra az nálam nem a megtakarítás kategória.
Ketten 450 ezer nettóból élünk. Plusz havi 40 ezer cafeteria és évi egy bónusz (250 ezer körül).
A 450ből, 130 ezer megy a megtakarításba (hosszú távúba), nagyjából 300 ezerből élünk, de csak az albérletünk elvisz havonta rezsivel 130 ezret.
Hajdú Bihar megye
13# Nálam a megtakarítás az a kategória, amit havi szinten félreteszünk. Nem a havi megélhetésünket szolgálja az elvárt/meghatározott életszínvonalon, így normál esetben nem is nyúlunk hozzá.
Az, hogy később a megtakarításunkból megyünk nyaralni, abból veszünk autót, lakást, vagy új kanapét, előtörlesztünk, esetleg tárgyévben hozzá sem nyúlunk, szerintem teljesen természetes, de nem lebontható havi megélhetési költségre és hát nem is az volt a kérdés, hogy mennyit költöttem, vagy nem költöttem 2020-ban, így én nem erre válaszoltam. :)
16# Egy picit sarkítva én azt mondanám, hogy az az összeg, ami a havi megélhetésemet szolgálja, az nem nevezhető semmilyen formában megtakarításnak. A rezsi, a kaja, a tisztító és tisztálkodó szerek, hobbi, némi kikapcsolódás, alap egészségügyi dolgok, gyógyszerek, stb. Most attól tekintsünk el, hogy persze ahányan vagyunk, annyi életszínvonalon műveljük ezt.
Minden plusz pénz, ami nem ezekere megy, hanem a megtakarítási számlámra, az megtakarítás. Ebből tartalékképzés van vészhelyzetre és folyamatos tervezés, amikor eldöntjük azt is, hogy idén költünk-e belőle, avagy sem és ha költünk, akkor mennyit és mire.
"Egy gyengébb hónapban 400 ezer a nettóm"
Melyik gyár ez?
Akár privátba is leírhatnád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!