Van esélyem másik pozícióban? Többi lent.
Ha korrekt akartál volna lenni, akkor a képzés megkezdése előtt beszéled meg a főnököddel.
Egyébként pedig úgy, hogy amikor jelzed, hogy mennél vissza, akkor szólsz, hogy közben szereztél egy plusz képesítést, amiről szeretnél majd beszélni. Így nem sokkolod egyből az illetőt. Aztán az első hetekben javasolj egy személyes megbeszélést a korábban felhozott képzési témában. Nem első nap ezzel kezdeni, vedd fel a ritmust újra, bizonyítsd, hogy még mindig olyan jó munkaerő vagy, mint szülés előtt (Az vagy? Az ellenkezője a jellemző). Aztán személyesen elő tudod adni, pontosan milyen képesítést szereztél, ezzel milyen új tudásra tettél szert, milyen plusz feladatokat tudsz így ellátni és ez miért lenne jó a cégnek. És majd csak ezek után jöjjön az, hogy te rövid úton szeretnél feljebb lépni a ranglétrán ezekkel az új skillekkel. Aztán, hogy innen hogyan tovább, az már nagy mértékben a főnök hozzáállásán fog múlni.
Köszönöm a válaszokat!
Igazság szerint a képzésről hamarabb nem is szerettem volna szólni. Valószínűleg úgy lesz ahogy tanácsoltad, hogy elmondom amikor megyek szólni hogy szeretnék ekkor és ekkor visszamenni. Persze, bizonyítanom mindenképpen kell, ráadásul a teljes főnökség is új. A munkatársak is nagyrészt na meg a munka is. Ebben az új képesítésben remélem kipróbálhatom majd magam.
De miért jó titkolózni?
Értem én, hogy ma már csak a gyerek gondolatát kell bevillantani, és kb. leborul előtted az állam, de nem lett volna jó egy tanulmányi szerződés, és a költségeid térítése?
Sajnos nem így lesz. Mert azt a pozíciót már nem kapom meg. Mert akkor mikor eljöttem ment helyettem valaki és azóta ott van a "helyemen". Akit már nyilván nem fognak eltenni onnan miattam. Pont emiatt kezdtem el a sulit, hogy ha visszamegyek több lehetőségem legyen akár más pozícióban.
A főnökség teljesen más, így azt sem tudják mit csináltam és hol dolgoztam.
Úgyhogy bízom benne hogy lesz lehetőségem. Hamarosan kiderül.
Nem jelentgetni kell, hanem kommunikálni. Ha jó munkaerő vagy, akkor kétirányú kapcsolat kellene legyen a munkaáltató és a munkavállaló között. Egy jó munkavállalónak nem ellensége a munkáltató, hanem win-win szituációra lehetne törekedni.
Számtalan forgatókönyvet fel tudnék sorolni, amivel csak nyerhettél volna, ha előre megbeszéled.
De te már három év távlatából úgyis lezongoráztad előre, hogy mi van bent és mi lesz. Szóval nem járatom tovább a szám.
Továbbra is azt javasolnám, hogy úgy add elő, ahogy először írtam #2-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!