Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha most elkezdek dolgozni egy...

Ha most elkezdek dolgozni egy cégnél, ahol egyszerre 5en kezdünk, ugyanabban a pozícióban, akkor a másik négy emberkének is ugyanannyi fizetést kellene kapnia, mint nekem?

Figyelt kérdés
Ha kiderül, hogy ők többet kapnak, mint én, ugyanazért a munkáért, kérhetek fizetésemelést nyugodt szívvel? Nem fogják rosz néven venni, hogy rögtön emelést kérek? Vagy próbaidő végén már simán lehet reklamálni?
2011. febr. 7. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

van valami ilyen hülyeség, "egyenlő bánásmód" témában, de ez baromság. A fizetés közös megállapodáson alapul, annyit kapsz amennyiben megállapodtok, sok mindentől függ.

Tehát ilyen indokkal ne kérj emelést mert körberöhögnek.

2011. febr. 7. 11:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha te aláírtad x összegre a munkaszerződést, azzal beleegyeztél a foglalkoztatás feltételeibe. Ha a melletted dolgozó, feleannyit csináló munkatársad 2x bért kap, mert neki sokkal jobb volt az érdekérvényesítése, szebben mosolygott, és a vezetőség rábólintott, akkor ez az "így járás esete". Utólag igen nehéz lesz eredményesen lobbiznod a magasabb bérért.
2011. febr. 7. 12:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Óóóó, de ez olyan szemétség...remélem nem fog kiderülni, hogy keveset kértem, de nagyon úgy érzem:-(
2011. febr. 7. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
miért lenne szemétség?
2011. febr. 7. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Mert igazán adhatnának mindenkinek egyenlő bért, akiket egyenlő követelményekkel vettek fel, ugyanarra a munkára...Külföldön így működött, ezt szoktam meg, nem megy nekem ez a bérmegegyezés...
2011. febr. 7. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Ilyen a versenyszféra. Mindenki annyit kap amennyit ér a cég szemében, azért pedig meg kell küzdeni.

Az, hogy ugyanabban a pozícióban dolgoztok mind, nem jelenti, hogy mindenki ugyanannyit dolgozik, ugyanannyit ért hozzá, stb. Illetve sokat számít, hogy hogya ADOD EL magad.

Ha az egyik boltos el tudja adni az árut 200Ft-al többért mint a másik bolt, akkor az se korrekt?

2011. febr. 7. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!