Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy középiskolai tanár akkor...

Egy középiskolai tanár akkor is ugyanannyi pénzt kap, ha pl 22 órát tanít, és akkor is ha 25-öt?

Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
46%

A tanároknak nem 8 órás a munkaidejük???... 8-o

Ha ebből naponta max.6 tanórát (6x45 percet!!!) tartanak meg, akkor ez heti 30 óra lenne. De tudjuk, hogy egyik tanárnak sincs minden nap 6 órája...

Akik más munkahelyen dolgoznak, azoktól hetente 40 munkaórát követel meg a Munkáltató (gyakran ennél többet is)...

Akkor most miről is beszélünk?

2009. aug. 31. 13:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem éppen a kérdésre válaszoltál.
2009. aug. 31. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:

A középiskolai tanároknál ez így van:

A kötelező óraszám 24 tanóra/hét ha osztályfőnök pl. vagy ilyesmi kap 1 óra kedvezményt amivel ez csökken 23 -22 -re.

Nos ha ennél több órája van pl. 27/hét akkor a különbözet túlórának számít. A túlórákat 2 havonta fizetik ki a tanárnak más hónapban alapbért kap. A túlórát viszont nem úgy kell érteni mint pl. egy gyári munkásnál ( pl. mondjuk kétszeres óradíjjal számolják a túlórát)mert a pedagógus munkaideje hivatalosan 40 óra/hét. tehát a túlóra ugyanannyi órabérrel van elszámolva mint a kötelező. tehát a kérdésre válaszolva 22 órája csak kedvezményekkel lehet egy teljes állású tanárnak a minimum 24. és igen valamennyivel több pénz jár neki ha 25-t tanít.

2009. aug. 31. 21:41
 4/6 anonim ***** válasza:
és még egyet elfelejtettem: nagyon ritkán van több órája 28-30-nál, mivel az önkormányzat mint fent tartó nem nézi jó szemmel a sok túlórát.
2009. aug. 31. 21:43
 5/6 anonim válasza:
A tanárok, naponta legalább 2órát-olykor napi 4 órát is készülnek a másnapi tanításra- + Képzik magukat, Szóval nem dolgoznak túl keveset. Szüleim pedagógusok...
2009. szept. 7. 11:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is pedagógus vagyok: heti 3-szor 5 órám van, heti 2-szer meg teljes nap (8-tól 16-ig) Ehhez még napi 3 óra elmegy a felkészüléssel, dolgozat javítással, ünnepi műsorok szervezésével, osztálykirándulás+ táborok szervezésével...stb. EZEKRE 1 forintot sem kapunk!!!!! A nettó fizim 90! El kell végezni egy tanár- vagy tanítóképzőt !! Nem kell itt irigykedni meg szerintem nem is érdemes. A munkánk nincs megbecsülve sem erkölcsileg sem anyagilag. Kapok nettó 90 ezret de nem jár semmi más!!! Se étkezési utalvány sem ruhapénz , kateféria...meg ilyenek!
2009. szept. 12. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!