Létezik olyan hogy elvárt béremelés? És ha nem adják oda, akkor mi van?
Több kollegámtól hallottam már hogy 21-re „elvárnak „ béremelést a cégtől.
Nem értem én ezt.
Két kérdés.
a) mire fel várják el? Mi az elvárás alapja?
b) és mi van ha elvárják? elvárni bármit lehet, de kapni -az majd kiderül mit kapnak (a lónak egy hosszú testrészét, azt megkapják)
Szóval mi ez a proli virtus? Elvárják? Hát várják. Tavaly is elvárták, meg is kapták (a nullát-de azt mind).
így van!! és egy szenior szoft fejlesztő nem maga megy emelésért hanem hozzá mennek hogy mennyiért maradna.... így van!
ezért hülyeség olyat írni hogy jogos meg elvárható... hát kinek elvárható? az aki helyére holnap 20 másikat vesznek fel ott nem elvárható.
de még egy átlag irodai diplomás excelhuszár kedvéért se elvárható mert az ő helyére is lesz 20 másik.
Miért ne létezhetne? A munkavállaló elmondja milyen emelés mellett maradna az adott munkahelyen. Aztán a munkálató eldönti meg tudja-e adni azt, milyen alternatív javaslata van, stb.
Az utóbbi 10 évben az bérek dinamikus növekedése a versenyszférában általános volt. Ezt a munkaerőhiány kényszerítette ki, tehát a dolgozókat gyakran átcsábították előnyösebb feltételeket kínálva a cégek vagy munkaerő helyben tartása miatt emeltek. Bizonyos cégek megszűntek/bezártak, mert az bérköltségek növedését nem volt miből kigazdálkodni.
"Az utóbbi 10 évben az bérek dinamikus növekedése a versenyszférában általános volt"
de ennek 2020. márciusában vége szakadt.... azóta nem emelés nincs, hanem még annak is örülhet bárki ha a helye megmarad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!