Hogy lehet valaki olyan naiv hogy azt higgye a béremelés csak KÉRÉSen múlik?
Mikor szóba kerül mióta nem kaptam emelést a munkahelyen, mindenki azt hiszi, hogy óvódással beszél és jönnek a szuperbölcs tanácsok.
Hogy miért nem KÉRSZ?
De hogy lehet valaki olyan naiv hogy azt higgye az emelés KÉRÉS függvénye?
Azt hiszik odamegyek a főnökhöz, ő egy kávéval fogad, és áttárgyaljuk mennyi kapjak?
„10% ? 20% ? Józsikám nem akarlak megsérteni azzal a 10%-kal legyen 20!!“
Ez nem így megy. A béremelés nálunk tabu. Aki rákérdez annak megmutatják merre az ajtó, és közlik vele, ha többet akar, akkor profession.hu és keressen mást! Itt ennyi a bér.
Hogy lehetnek egyesek ennyire naivak?
Alapítványi iskola.
Látom megint nagyon ráérsz így hétfő délelőtt.
"találsz jobban fizető munkát a környékeden, minek fizessen többet a jelenlegi munkáltatód?"
Hogyan értelmezhető a "környék" fogalma egy 2 milliós nagyvárosban, Budapesten? Itt mi a "környék"?
Meg aztán miért kéne a környéken munkát keresni?
Mondjuk eleve 1,5 óra (x2) a napi utazásom városon belül így már kapásból nem a "környéken" vagyok
Mert nem így kell bemenni a főnökhöz.
Hanem úgy, hogy keresel másik állást, kapsz onnan ajánlatot, tehát fel is vennének, és akkor mész be a főnökhöz a felmondásoddal.
Nem cigánykodsz vele, nem alkudozol, otthagyod és kész.
Ha megkérdezi, h miért mész el, megmondod, hogy jobb fizetésért.
Ennyi.
Ha ezután nekiáll marasztalni, akkor viszont fölé menj a másik cég ajánlatának! A legjobb viszont inkább eljönni...
"Mert nem így kell bemenni a főnökhöz.
Hanem úgy, hogy keresel másik állást, kapsz onnan ajánlatot, "
ez esetben minek egyáltalán bemenni a főnökhöz? posta tértivevényes levél és kész.
ha van új hely ahova fel is vesznek, akkor kár 1 mondatot is váltanom vele nem?
miről beszélnénk. felvettek, elmegyek kabbe. nem?
Félreértetted a tanácsokat (direkt?):
Kérni fontos, csak nem ártana, ha valós teljesítmény is van a munkád mögött.
Senki nem arra gondolt, hogy csövesként állj oda, hogy "lécci, adj pénzt a semmire". Hanem arra, hogy a valóságnak megfelelően nézd meg, hogy mennyit is ér a munkád (avagy mennyit tudnál érte kapni), és aztán ennek függvényében odaállni, hogy:
- "Bélám, nettó százat keresek, máshol ezért a jó minőségi munkáért nettó 200-at fizetnek, én szivesen maradnék, egyezzünk meg egy mindkettőnknek megfelelő összegben, én mondjuk nettó 180-ra gondoltam."
És ha Béla mégsem adja meg (mert szerinte mégsem vagy annyira jó), akkor elmész reális bérért. Vagy koppansz, ha a világon csak te gondoltad úgy, hogy te mennyire profi vagy és mennyit is érdemelnék...
Nyilván ha semmit nem ér az általad végzett munka, nem is minőségi, akkor marad a tények nélküli kuncsorgás, de az nem fog sehova se vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!