Hany evesen kezdted/fogod elkezdeni a nyugdijmegtakaritast? Kb. mennyivel? Fiztesed mennyi reszet forditanad erre?
Ti mikor kezdtetek el kizarolag nyugdijkiegesziteshez felretenni? Esetleg mikor tervezitek? Az a havi felretett penz, amikor a megtakaritani szant osszegrol tudod, hogy nem lakasra, nem felujitasra, nem nyaralasra, gyerekhez, ...stb teszed el, hanem mar a nyugdijra. Valamint mennyit forditanatok erre?
Kerlek tenyleg csak azt az osszeget irjatok, amit tenyleg csak a 60+ eveitekben akartok majd ujra felhasznalni, tehat az ilyen, hogy minden honapban elteszek XXX osszeget nem tul relevans a kerdes szempontjabol (mert ebbol lehet auto, haz, iskolazatatas, barmi).
Azert kerdem mert mar lassan, par ev mulva 30 eves leszek es tudom, hogy az allami nyugdij (ha lesz) nem lesz tul sok. Foleg tapasztalatokra, tanacsokra vagyok kivancsi es nem azert kerdem mert esetleg elveszettnek ereznem magam.
Hatterinfo:
28 eves, gyerek nincs, lakas nincs, alberlet, jo kereset, Budapest
Koszi a valaszokat!
Nyilván bármi előfordulhat. Az én dédnagypapámat is megsarcoltál anno sajnos, rengeteg földjét elvették. Talán ettől azért tartok kevésbé, mert nem éltem át személyesen, távolinak tűnik és hinni akarom, hogy ez ma már nem történhet meg. A magánnyugdíjak "behúzása" viszont még elég élénken él és mivel a szüleimet is érintette, ez nekem éppen elég ahhoz, hogy ne akarjak 30+ évig bízni egy termékben, amiből ráadásul, ha 20 ezer forintosával fizetem, biztosan nem fogok megélni nyugdíjas koromban. Ha már ki szeretném használni az adó visszatérítést, akkor inkább egészségpénztár, illetve önsegélyező, rövidebb távon gondolkozva. Ha pedig ezzel élek (márpedig élek), akkor ugye az önyp-t már nem is éri meg fizetni. Szóval részemről bezárult a logikai kör. :)
Ha 50+ lennék, akkor persze már máshogy gondolkoznék erről valószínűleg.
16 évesen.
Már az első diákmunkáim nettó fizetésének egy részét is egy megtakarítási számlára vezettem át.
A mai napig ugyanaz teszem, csak már jóval magasabb összegről van szó. Egy fillért nem költöttem el belőle, pontosan azért, mert nyugdíjra van.
Folyamatos megtakarítás...
NYESZ számlám nincs és nem is tervezek. Én nem abból akarok nyugdijat hogy havonta odarakok 40 ezret 20-30 éven át hanem azt az összeget megforgatom egy párszor itt-ott....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!