Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hany evesen kezdted/fogod...

Hany evesen kezdted/fogod elkezdeni a nyugdijmegtakaritast? Kb. mennyivel? Fiztesed mennyi reszet forditanad erre?

Figyelt kérdés

Ti mikor kezdtetek el kizarolag nyugdijkiegesziteshez felretenni? Esetleg mikor tervezitek? Az a havi felretett penz, amikor a megtakaritani szant osszegrol tudod, hogy nem lakasra, nem felujitasra, nem nyaralasra, gyerekhez, ...stb teszed el, hanem mar a nyugdijra. Valamint mennyit forditanatok erre?

Kerlek tenyleg csak azt az osszeget irjatok, amit tenyleg csak a 60+ eveitekben akartok majd ujra felhasznalni, tehat az ilyen, hogy minden honapban elteszek XXX osszeget nem tul relevans a kerdes szempontjabol (mert ebbol lehet auto, haz, iskolazatatas, barmi).

Azert kerdem mert mar lassan, par ev mulva 30 eves leszek es tudom, hogy az allami nyugdij (ha lesz) nem lesz tul sok. Foleg tapasztalatokra, tanacsokra vagyok kivancsi es nem azert kerdem mert esetleg elveszettnek ereznem magam.

Hatterinfo:

28 eves, gyerek nincs, lakas nincs, alberlet, jo kereset, Budapest

Koszi a valaszokat!

2021. jan. 11. 18:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
Én 24 évesen nyitottam nyugdíjszámlát, havi 20-as megy rá, valamint 28 évesen nyitottam mellé nyugdíjbiztosítást havi 15-tel, az viszont évente emelkedik az Allianz által meghatározott szorzóval (5% talán?).
2021. jan. 11. 18:49
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

Minden megtakarítás mondhatni nyugdíjcélú

29 éves vagyok, hozzád hasonló háttérrel, amin nem tervezek változtatni. megsaccoltam hogy nagyjából 80 évesen pusztulok meg ha nem jön közbe semmi, és figyelembe véve a jelenlegi életszínvonalamat (amivel elégedett vagyok) 113 millió ft nettó vagyon szükséges az azonnali nyugdíjba vonuláshoz - ez évről évre csökken mert közeleg a halál, évi 2,5 millióval, ez az éves önfenntartási költségem. Nulla állami nyugdíjjal számolok.

Tekintve a megtakarítási rátámat 38 évesen megyek nyugdíjba (ha nem nő a fizetésem, és csak az inflációt elérő hozamot generál a nettó vagyon)

2021. jan. 11. 18:56
 3/13 anonim ***** válasza:
32 vagyok, nem kezdtem még el, mert nem találtam olyan terméket, amibe érdemes. Értsd: a nyugdíjcélú megtakarítás kuuvadrága.
2021. jan. 11. 19:02
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Nyugdíj? Az előtt élni is kellene egy kicsit. Van megtakarításom, de nem kimondottan nyugdíj célra.
2021. jan. 11. 19:35
 5/13 anonim ***** válasza:

Mi is pont ezen gondolkodtunk múlthónapban. Mivel a férjem édesanyja most lett friss nyugdíjas és realizáltuk a szomorú valóságot.

Mi ezt a tervet gondoltuk ki, aztán meglátjuk.

Eddig lakásra tettünk mindent félre, ez lezárul végre 2 hónap múlva. Utána még egy évet félreteszünk aktívan vésztartalékra (kb + 1,5 millió). Utána viszont megharmadoljuk majd a megtakarításunkat szórakozás, gyermekvállalás és nyugdíj részre. Magyarul 2023ban tervezünk aktívabban elkezdeni félretenni, kb havi fejenként 20 ezerrel. Akkor leszünk 29 és 31 évesek. Majd akarjuk növelni évente kb 5%-al.

2021. jan. 11. 19:47
 6/13 anonim ***** válasza:
Azt hiszem 29 évesen kezdtem, de kis összeggel, a többi megtakarítást mi fektetjük be. Az eddigi tapasztalatok alapján többet hozott.
2021. jan. 11. 20:45
 7/13 anonim ***** válasza:

Én most vagoyk 27 ls olyan 3 éve kezdtem el félretenni pénztárba. (most van kb 1M benne)

Alapvetően a fizetésem 2%-át teszem bele, ez idén lesz ilyen 18-20 ezer havonta + a munkáltató még ugyanennyit hozzátesz. (az eddigi években ez kevesebb volt)

2021. jan. 11. 23:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Én 31 évesen kezdtem, annyival hogy maxoljam a 20% szja visszatérítést (kb befizetett havi 50k-nál jön el ez a pont). A többit inkább befektetem.

Háttér: 32 éves, saját lakás, Budapest, hitel nincs, kimagasló kereset, gyerek majd pár év múlva (akkor majd lehet babakötvény)

2021. jan. 12. 00:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

30 éves vagyok, a férjem 36. Nincs kifejezetten nyugdíj célú megtakarításunk, az ilyen termékekben nem bízom, amióta a szüleim beleestek a néhány évvel ezelőtti "lehúzásba". Én azt gondolom nekünk még túl sok van a nyugdíjig ahhoz, hogy ilyenbe pakoljuk a pénzünket felvállalva azt, hogy akár 20 év múlva egy tollvonással húzzák át az egészet. Nem is látom értelmét havi 20 ezrekkel bohóckodni (elnézést, ezzel nem szeretnék senkit megbántani).

Mi arra törekszünk az életünkben, hogy minél nagyobb értéktartó vagyont halmozzunk fel. Budapest közvetlen agglomerációjában családi ház, annak folyamatos karbantartása, korszerűsítése, illetve akár még 1-2 lakás pluszban kiadásra, ami gyakorlatilag passzív jövedelmet szolgáltat. Ha eljön az idő, hogy nyugdíjba vonuljunk, akkor eladjuk a vagyonunkat és vidékre költözünk egy sokkal kisebb ingatlanba. Ha jelenértéken gondolkozom, akkor terveim szerint addigra legalább 120-150 milliós vagyonnal rendelkezünk. Ha vidéken berendezkedünk és pl. megtartjuk egy budapesti lakásunkat fix jövedelem forrásként, akkor abból legyen mondjuk 70 felélhető erős becslésként. Ezzel nagyjából 18-20 évig biztosan kihúzzuk (mivel passzív jövedelem marad a lakásból sokkal tovább is), jut az idősek otthonára és a temetésünkre is. Még a gyerekeink is örökölnek valamicskét. Szóval nekünk ez a terv. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

2021. jan. 12. 09:17
 10/13 anonim ***** válasza:

9-es: Attól nem félsz, hogy egy tollvonással elveszik a lakásotokat, ingatlanjaitokat, mert nektek több lesz, mint az átlagnak? Dédszüleimmel ez megtörtént 1949-ben miután a kommunista rezsim átvette a hatalmat. Nyaralót, házat vettek el tőlük, kabát nélkül zavarták ki őket a házukból februárban (!).

Inkább valahol Ausztriában közel a magyar határhoz vegyetek házat. Az értékálló lesz és soha semmilyen hazai rezsim nem fog hozzájutni. Ausztria pedig mindig stabilabb és kiszámíthatóbb lesz, mint a balkán.

2021. jan. 12. 10:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!