Felvennétek ilyen programozót?
Attól függ, hogy miben nyilvánul meg az őrültsége...
Szerintem fontos, hogy a rehabilitált, tényleges elmebetegnek megadjuk az esélyt, és ott segítsük Őket, ahol tudjuk, ha van bennük potenciál.
De ha csak egy agresszív, fontoskodó idióta, akkor nem.
Nekem volt egy ilyen munkatársam és amíg velem dolgozott, addig nem feltételeztem volna róla ilyet, de munkaidőn kívül gyilkolt.
Valami piti hülyeségen veszekedett egy ismerősével, amiben nem tudta sehogy sem bizonyítani az igazát, így hirtelen felindulásból nyakon szúrta...
Mivel én is veszekedtem előtte vele, elég sokszor és szóban volt hogy agresszívan reagált (ahogy kb. az összes kollégám), így realizáltam hogy akárki lehet gyilkos és nap mint nap összefutunk olyanokkal, akik hirtelen nyakon szúrhatnak ha idegesek lesznek.
Szóval én egy csapatba, csak nyugodt, két lábbal a földön járó embert alkalmaznék, viszont külsős vállalkozóként, vagy ilyesmi, simán működnék akárkivel együtt, ha az hasznot hoz és nincs személyes kapcsolatban akár csak egy alkalmazottammal is, akár csak egy takarítóval mondjuk.
(De én nem vagyok vállalkozó amúgy, nincsenek alkalmazottjaim)
8 milliót kaszált és nincs tőkéje? Azt mire költötte elitta?
Ma már IT piacon 2-3 millió kezdőtőkével bármit elindíthatsz.
Persze a marketingbe lapátolni kell a pénzt, de mivel IT, gyorsan megtérül, tehát nem kell 100 milliókat állva hagyni egy cégben.
Egyébként igen, az ilyen ember dolgozzon freelancerként.
Soha nem értettem amúgy az ilyen embereket akik a saját életüket teszik tönkre. Aki nem való alkalmazottnak az ne menjen annak. Bólógató rabszolgából van éppen elég, az emberek 95%-a, az az 5% miért akar ő is rabszolga lenni?
Kérdésben a válasz:
"Előző cége 8 milliót kaszált egyetlen ötletével (nem forintban) de mégis kirúgták"
Nem bűnöző, csak bosszantó a személyisége.
Ez a 8 millió úgy jött össze, hogy kint Németországban egy nagy vegyipari cégnél szoftveresen összehangolt pár dolgot a termelésben amitől 25%-al megnövekedett a részleg kihozatala.
Ja és krautfressernek hívta többször is nyilvánosan a részlegvezetőt. Ennyi a sztori, amit hallottam róla. Nemrég rúgták ki, mert itthon a magyaroknak is odamondott ezt-azt.
A jó példa arra h nem éri meg jó munkát végezni ha alkalmazott vagy.
Mert egy rossz szó a főnökre aztán repülsz.
Gondolom ha van esze, tanult az esetből, és mostmár nem más pénzét fogja gyarapítani, hanem a sajátját (ergo minimál effortból tolja a melót, közben fusizik).
Egyébként meg, miért nem játszik h alvállalkozónak veszed fel?
Amíg elégedett vagy vele, kapja a projekteket, aztán ha nagyon elviselhetetlen, nem kap többet..
a zseniket tudni kell kezelni , olvasni kell róluk meg tájékozódni , a zsenik általában öntörvényűek ,
nem átlagosan működnek ,
persze nem hülyék az az általános hozzáállás ami nálunk divatos ,
hogy használjuk ki az alkalmazottat és dolgoztassuk
szarért, húgyért, és ha beszól ami sérti a főnök önérzetét akkor meg kirúgjuk.
Tehát 1 főnöknek is felkel nőnie a feladathoz ,
nem csak dirigálásból áll a munkája.
1 egyszerű tirpák ne akarjon zseniket dolgoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!