Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felvennétek egy 45-50 éves...

Felvennétek egy 45-50 éves kezdő grafikust?

Figyelt kérdés
Eddig egyáltalán nem foglalkoztam ilyen kreatív munkával, ceruza is régen volt a kezemben, de nagyon érdekel ez a terület. Azt még nem tudom, hogy tehetséges vagyok-e, de most nem ez a kérdés, tegyük fel, hogy igen. Konkrétan egy tanfolyamon gondolkodom, ami 420e Ft lenne (vizsgadíjjal együtt).
2019. dec. 5. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Én felvennélek, ha lenne ilyen cégem, nem ezen múlna. De szerintem szabadúszóként jobb, el nem tudnám képzelni, hogy megint alkalmazott legyek.
2019. dec. 5. 22:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Ezen is gondolkodtam, de csak rendes munka mellett, vagy ha az nincs. Ahhoz talán a végzettség sem elvárás...

Amúgy az is érdekelne, hogy nagyjából mi az a minimális konfig, amivel már el lehet indulni. Számít pl. a képernyő mérete, vagy elég egy notebook is? Netán egy erősebb tablet (egérrel és billentyűzettel kiegészítve)...? Wacom tábla?

2019. dec. 5. 22:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szabadúszóként is kell végzettség, mert az egyéni vállalkozáshoz kérik.

Grafikai munkákhoz elég erős vas kell, meg a mai világban 4Ks felbontású monitor elengedhetetlen, meg a jó grafikus kártya.. stb. Szóval ez nem egy olyan dolog, ha jól akarod csinálni, hogy egy laptopon elvan az ember.

2019. dec. 6. 07:51
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Grafikai munkát Apple-környezetben szokás végezni, mert olcsóbbak rá a legális szoftverek. Ehhez viszont kell mondjuk egy milliós beruházás egy rendes MacBook Prora, plusz 300k egyebekre, köztük egy komolyabb 4k monitorra. A tanfolyam meg a beruházások előtt szerintem netes tutorialokkal próbálkozz, kiderülhet, hogy messze nem érdekel annyira, mint hitted vagy épp ellenkezőleg, őstehetség vagy és simán érdemes bármennyit áldozni rá.

A kor nem egyre kevésbé a munkaerőpiacon, én vezetőként is simán felvettem 50 pluszos embereket teljesen más pályáról érkezve, ha amúgy jók voltak.

2019. dec. 6. 09:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Kizárt
2019. dec. 6. 13:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Miért fontos a 4K monitor és az erőmű? Nem rögtön 50 MP-es képeket akarok szerkeszteni.
2019. dec. 6. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem azon múlik, hogy hány éves, hanem hogy milyen referenciákat tudsz mutatni. Ha tetszenek a korábban készített munkáid, akkor igen, ha nem, vagy nincsenek, akkor nem. Vakon nem vennélek fel, de ha tudnál mutatni olyan dolgokat amiket te csináltál és beleillik a cég stílusába, akkor igen. Ja, és ez nem a tanfolyamon múlik.
2019. dec. 6. 20:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Azt hiszem, egyelőre nem megyek tanfolyamra.
2019. dec. 7. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!