Felvennétek egy 45-50 éves kezdő grafikust?
Ezen is gondolkodtam, de csak rendes munka mellett, vagy ha az nincs. Ahhoz talán a végzettség sem elvárás...
Amúgy az is érdekelne, hogy nagyjából mi az a minimális konfig, amivel már el lehet indulni. Számít pl. a képernyő mérete, vagy elég egy notebook is? Netán egy erősebb tablet (egérrel és billentyűzettel kiegészítve)...? Wacom tábla?
Szabadúszóként is kell végzettség, mert az egyéni vállalkozáshoz kérik.
Grafikai munkákhoz elég erős vas kell, meg a mai világban 4Ks felbontású monitor elengedhetetlen, meg a jó grafikus kártya.. stb. Szóval ez nem egy olyan dolog, ha jól akarod csinálni, hogy egy laptopon elvan az ember.
Grafikai munkát Apple-környezetben szokás végezni, mert olcsóbbak rá a legális szoftverek. Ehhez viszont kell mondjuk egy milliós beruházás egy rendes MacBook Prora, plusz 300k egyebekre, köztük egy komolyabb 4k monitorra. A tanfolyam meg a beruházások előtt szerintem netes tutorialokkal próbálkozz, kiderülhet, hogy messze nem érdekel annyira, mint hitted vagy épp ellenkezőleg, őstehetség vagy és simán érdemes bármennyit áldozni rá.
A kor nem egyre kevésbé a munkaerőpiacon, én vezetőként is simán felvettem 50 pluszos embereket teljesen más pályáról érkezve, ha amúgy jók voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!