Matematika szakkal milyen lehetőségeim lesznek munka terén?
Több kérdés is felmerült bennem. Először is, hogy melyik egyetemen éri meg a legjobban matematika szakot végezni, valamint, hogy diploma után milyen munkát tudnék szerezni.
Nincs pontos tervem, hogy alkalmazott, vagy elemző matekot szeretnék-e tanulni, szóval mind a kettővel kapcsolatos munkalehetőségeket, valamint a szakkal kapcsolatos tapasztalatokat szívesen fogadok.
A legtöbb helyen pénzügyi matematikus lesz az ember, amivel bankokba, biztosítókhoz (oké van még más is) szoktak menni. A fizetés elég cég függő. Ismerek oylat kai nettó 250 körül kap, ami eléggé nevetséges, de pár év tapasztalatal egy multinál ami bank már a 600-700 elérhető.
De egyébként kicsit nehezebb vele az elhelyezkedés véleményem szerint. Szoktam mondani, hogy a legtöbb programozó lesz :DD És tényleg az lesz a végén, mert kell a pénz. (szerintem akiket ismertem egyetemről, annak nagoybbik része az lett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!