Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Matematika msc (tanár) diplomá...

Matematika msc (tanár) diplomával el lehet helyezkedni a banki szférában?

Figyelt kérdés
Érdekelne minden lehetőség, amit a jövő tartogat számomra, úgy hallottam, hogy egy ismerősöm matektanári diplomával dolgozik egy bankban, viszont azt nem tudom, hogy ez hogyan lehetséges. Mindenesetre engem is vonzz ez az irány, jelenleg matektanárnak tanulok. Valaki tudna segíteni abban, hogy ezzel a diplomával a bankban milyen pozíciót lehet betölteni, illetve kell-e utána továbbtanulni, vagy egyből el lehet helyezkedni egy banknál?

2019. júl. 31. 12:24
 1/6 anonim válasza:
13%

Hát nemhiszem. Csinálj legalább egy rendes matek vagy fizika bsc-t.

Mármint nem hiszem hogy nagyon komoly dolgokat tanulnátok tanárin. De szólj ha tévedek.

2019. júl. 31. 13:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Elvben én úgy tudom, hogy mivel msc diplomát ad ezért el lehet helyezkedni más téren is, ebben biztos vagyok, mert pl ismerősöm biosztanárként a vízműnél dolgozik. Csak abban nem vagyok tájékozódott,hogy a pénzügyi része kell-e, vagy a sima matematikai számításokhoz elég-e a matek.
2019. júl. 31. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
17%

Hát őszintén szólva, ha megnézel mondjuk valami keményebb, nemzetközi banki képzést, mondjuk a CFA-t vagy az FRM-et, annak a lenyomásához az a matek szerintem elég.

Ha quant akarsz lenni, ahhoz már nem.

2019. júl. 31. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:
31%

Az is kérdés hogy melyik országban, és milyen pozícióban. Magyarországon van néhány külföldi kereskedelmi bank, amely esetében a komolyabb gondolkodást igénylő feladatok külföldön vannak. Az OTP pedig egy elég gyökér bank, nem ész segítségével keresi a pénzét, hanem a sok pénzügyileg képzetlen ratkó generáció megkopasztásával. Lényeg hogy ezeknél olyan nagyon komoly matematikai, valós pénzügyi modellezés nem nagyon van, tehát igény sincs pénzügyi matematikai szakemberre. De ehhez a képzésed nem is lenne túl jó, mert ott kellene némi pénzügyi/közgazdasági ismeret, másrészről korszerű adattudományi (data science) készség, programozás pl. pythonban vagy R-ben. Ellenben ugyanúgy elhelyezkedsz a banki szférában mint egy irodalom vagy egy zenetanár az ezernyi egyéb pozíciókban, pl. akik az ügyfelekkel foglalkoznak a fiókokban, üzletkötők stb.

Még van az országban néhány befektetési banknak is üzleti támogató központja (pl. Morgan Stanley), de ezek sem az eszes állásokat hozzák ide, hanem a betanított irodai majmokat. Oda sem kell matematika tudás a négy alapműveleten kívül, ellenben extrovertáltnak kell lenni és nagyon jól beszélni két idegen nyelvet.

2019. júl. 31. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Azért azon nagyon jót nevettem, hogy a Morgan Stanley betanított majmokat tart. :D

De hogy a kérdésre is válaszoljak: a prémium pénzügyi matekos állásokon kívül egy interjúra legalább jó vagy a legtöbb helyen, ott meg ha jó képességeid vannak, jó vagy.

2019. júl. 31. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Hát a jó állásokra bizony sokan fognak jelentkezni, nézik a szakmai tapasztalatot is, és hát egy speciálisabb diplomával, több gazdasági ismerettel, és tapasztalattal bizony több esélyük lesz. A vízművek a ebből a szempontból nem releváns, állami cég, xar fizetések, nincs akkora verseny. Banki szektor, hát ott bizony nagy verseny van. Nem fog kelleni egy matektanár, ha van közgazdász. Tapasztalatod se lesz, mert a szakmai gyakodat se tudod releváns helyen csinálni, szakdogádat se tudod ilyesmiből írni. Nem fogsz kelleni, így tapasztalatod se lesz.

Persze, ha vannak kapcsolataid, akkor más a helyzet.

Viszont ha elég sok hasonló tárgyat hallgatsz szabválként, és igyekszel, akkor azért lehet esélyed.

Ne csinálj tanárit, ha nem tanítani alarsz minden áron...

2019. júl. 31. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!