30 évesen késő karriert kezdeni?
Jelenleg 26 vagyok, mire végzek ezen az egyetemi szakon, ahová járok 28 leszek. Jelenleg is dolgozok tanulás mellett. Miután végeztem, 28 évesen még lehet egy 2 éves mestert el kellene kezdenem, hogy jobb esélyeim legyenek, de már talán a BSc diplomával is lehet keresgélni. Ha elvégezném a mestert, 30 évesen mennyire nehéz egy teljesen más munkahelyre bejutni? Sok helyen olvasni, hogy mindenütt huszonéveseket keresnek, és hogy 30 felett már nagyon nehéz karriert építni, vagy egyáltalan állást találni. Amit nem teljesen értek, mert valahol meg azon panaszkodnak sokszor, hogy irreálisan sok munkatapasztalatot várnak el nagyon fiatalon. A 30 meg szerintem még bőven fiatal, kb 10-15 évig még simán benne van a fiatalos lendület, (persze ha időközben meg nem unja a szakmát).
A jelenlegi munkahelyemen eléggé alul vagyok, és sajna nem is nagyon érzem az előrelépés esélyét, itt inkább a s.ggnyalókat díjazzák, nem azt, aki munkát végez rendesen.
Szóval BSc diploma után mindenképp lépnék innen, még akkoe 28 leszek, talán az még "tetszeni fog" a munkáltatóknak, aztán MSc, ha úgy van.
Vagy ne aggódjak ennyire a kor miatt? Mik a tapasztalatok?
#4 A garantált bérminimumot.
#5 Hát ez a végső opció lenne, ha nem jönnének be a számítások. Ismerek olyat, aki most 36 évesen azt mondta, miután 2 diplomával épp, hogy megkeres nettó 300-at, hogy kitanulja a kőműves szakmát, és feleannyi felelősséggel megkeres lazán félmilliót, vagy még többet havonta. Elsősorban az úgymond "értelmiségi" pályán próbálkoznék meg, de ha nem jön össze, akár ez is, vagy valami vállalkozás is benne van, bár az elég nagy adminisztrációt igényel és folyamatos kockázatot, mondjuk mihez nem kell, de akár egy kocsmát vagy egy gyorskajázót, kisebb üzletet üzemeltetni igazából nem tűnik rossz dolognak, de ez az a szint, ahová kell tőke, és ezt tényleg ráér az ember 30 fölött beindítani, ha úgy hozza a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!