Ha a főnök minden évben lenyeli a kötelező emelést mi a teendő ? Van erre valami megoldás ?
Figyelt kérdés
Leszögezem hogy kb 2 éve egy fillér emelést nem kaptam ezen kívül se...2021. jan. 2. 18:02
11/42 anonim válasza:
9; ha nincs, akkor honnan szedted azt a kötelező 8 %-ot??
12/42 A kérdező kommentje:
Na nálunk még ilyen sincs hogy a törvényeket betartják...Van hiányosság...
2021. jan. 2. 18:33
13/42 A kérdező kommentje:
Amit az állam ad arra az emelésre gondolok...
2021. jan. 2. 18:34
15/42 anonim válasza:
Húha....valami nagy sötétség látszik....
Mit ad az állam??
16/42 anonim válasza:
Az állam nem ad semmilyen emelést!
A minimálbér az egyeetlen, amiről a munkáltatók és a munkavállalók megegyeznek egy fórumon. Ha nem sikerül megegyezni, akkor az állam mondja ki a végső szót.
De ezt követően a munkáltató adja az emelést, és az állam már nem szól bele (nem véletlen emelték a minimálbért ilyen drasztikusan, az államnak nem kerül semmibe, az adóbevétel viszont nő, és népszerű döntés)
17/42 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy kötelező béremelés.
Ha csak nem minimálbéren vagy, és emelik a minimálbért
18/42 A kérdező kommentje:
Minimálbéren vagyok 6 órásként dolgozom....Kaptam tavaly új szerződést amin a megemelt bér van de az csak papíron volt mint formalitás...
2021. jan. 2. 18:44
19/42 anonim válasza:
Ha más összeg van a bérelszámolásodban mint a szerződésexen, akkor fordulj a munkaügyi bírósághoz
20/42 anonim válasza:
És tudod bizonyítani, hogy a szerződésed szerinti munkabérnél kevesebbet utaltak? Bérszámfejtős papír, utalási bizonylat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!