Mekkora lenne az az összeg ami szerintetek egy kényelmes életet biztosít?
"8-ad: igen erre is gondolok, hogy félretenni. Tartalék+gyerekeknek pénz az “életkezdèshez”."
Akkor millió felett a havi bevétel. 1.2 millió már kényelmesen elég lehet.
Utolsó:
A 600 nettóhoz még számold hozzá a feleséged fizetését is.
Szerintem kétszáz millió is elég okos befektetéssel az anyagi függetlenséghez.
A vállalkozás időbeosztás szempontjából sokkal jobb (sőt, ég és föld), de attól még a pénzszerzés kényszere ott van.
Azért 600 nettóból nagyok szépen kilehet jönni. 2 felnőtt 2 gyerekkel, saját házzal és saját autóval.
Szüleim együtt most 300-at keresnek, már nem kell gyereket nevelniük, megvan mindenük, kertben sok mindent megtermelnek, állat is van a háznál, ha nincs nagyobb kiadás 150-200-at is félre tudnak rakni. 55 évesek.
18. Na ez az, hogy például hol és mik a részletek. Nem lenézésből vagy bántásból mondom, de a szüleid gondolom vidéken élnek és nem járnak évente hetekre külföldre nyaralni, mint amiről a kérdés is szólt. A kérdező és sok válaszoló szerintem arra gondol, hogy Budapesten valami kva jó környéken lévő házuk legyen.
Meg ez is, hogy itt mindenki mindent meg akar venni gondolkodás nélkül amit csak meglát és megkíván, de azért hozzáírják hogy nem akarnak nagylábon élni XD
Szóval szerintem a szüleid nem ilyenek, hanem azért ésszel bánnak a pénzzel és nem kell nekik végtelen pénz, hogy kielégítsék a vágyaikat, mert tudnak azoknak határt szabni és nem ennyire az anyagiakban látják és mérik a boldogságot. (Az mellett, hogy tényleg jól élnek, elégedettek az életszínvonalukkal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!