Szép kártya összege bruttó v nettó összeg? Ha bruttó hány % adó jön le belőle?
#1: annyi igaz, hogy amit kártyán látsz az köthető (tehát nettó)
De a cég nem fizeti a dupláját. Nekem bruttó 30 a szép kártya, nettóban kapok 22600 körül. Szóval csak 7400 megy adoba, nagyon nem duplája.
Most még annál is kevesebb hogy pontosak legyünk. December 31-ig szochómentes a SZÉP kártya. (15,5% jelenleg, 17,5% volt év elején azért 32,5% szerepel a cikkben). Ha a cég továbbra is ennek megfelelően fizet neked második akkor a céged átbaszott sajnos.
15% marad a szochó nélküla a levonásra kerülő összeg. Nálunk ezt teljes egészében átulta a cég. Április 22 és December 31 között nekem több mint száz ezer forint a különbség.
#3: ezt én ismerem, de lehet, hogy te viszont azt nem tudod, hogy ez a cégeknek nyújtott kedvezmény amit nem kötelező tovább adni. Nekünk sajnos nem adták tovább, így maradt a régi nettó összeg.
Erről jött természetesen tájékoztató levél is, azért tudunk róla, nem sunnyogtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!