Mi az az SSC pontosan? Az olyasmi mint a kólszenter?
Mivel büfészakos diplomám van viszont mellette beszélek egy rakás idegen nyelvet, ezért sokan javasolták nekem az "SSC"-t, mivel jelenleg csak alja fizikai munkát végzek raktárban.
Azonban én dolgoztam már irodai munkát kólszenterben egyetlen egy napot. De majdnem megbolondultam és kiégtem szellemileg egy nap után, de szerencsémre a főnök kirúgott onnan, így többet már nem kellett bemennem kínoznom magam.
Régebben még dolgoztam napszámban a földeken is a negyven fokban. Megmondom őszintén, hogy még kint kapálni napszámba is kevésbé rosszabb mint kólszentereskedni irodában.
Ezért nem igazán vágom ezt a SSC jelentését. Mert ha ez is kólszenter-féleség, akkor inkább megyek ki a földekre mintsem ez.
Valaki elmagyarázná részletesen, hogy mik tartoznak pontosan ide?
“Viszont mellette beszélek egy rakás idegennyelvet” mégis úgy írtad a call centert, hogy “kólszenter”
Szerintem menj vissza a fizikai munkához, az való neked.
Ja igen és az SSC az pedig Shared service center. Ha beszélsz egy rakás idegennyelvet gondolom nem kell lefordítanom neked mi az.
Tényleg? Hát ki nem találtam volna!
De akármilyen meglepő rajtad kívül más is ismeri a gugli használatának a csízióját, így én is rá tudtam keresni erre.
De ez továbbra sem válasz a kérdésemre. Nem azt kérdeztem, hogy mit jelent ez a mozaikszó, hanem mit takar pontosan a gyakorlatban a shared service center, mit kell ott csinálni egész pontosan? Kólszentereskedni vagy mit?
Erre meg nem adtál választ. Vagy csak nem értetted meg a kérdésemet, mert te meg pont a magyar nyelvű kérdesemet nem értetted meg.
És a mozaikszó után nem találtál mg egy bekezdést, ami leírja, hogy mi is folyik ott egy SSC-ben? Olyan szellemi, irodai folyamatokat szerveznek ki SSC-be, amihez egyáltalán nincs szükség az értékteremtő folyamat helyszínén lenni, pl. finance, customer service, controlling akár.
Te vagy aki mindenhova bekommenteli, hogy a rengeteg diplomájával és OKJ-jával nem jut semmire, de azt nem mondja meg mihez ért?
Egyébként mi az a rakás idegen nyelv és milyen szinten beszéled?
#3 Lol, senki sem vette észre, hogy irónia?
Az SSC Shared Services Centert jelent - egy szolgáltatásközpontot, ahová kiszervezhetőek kisebb céges feladatok (pl. call center, könyvelés, személyi asszisztencia, jogi képviselet stb.)
Nem tudom kiről beszélsz, én ezt a kérdést tettem csak fel.
Azok az idegen nyelvek a következők: Egy szláv nyelv (ami nem orosz), angol - ezt a kettőt folyékonyan ismerem. Illetve tudok még közepes szinten németül és egy közel-keleti nyelven (ez utóbbinak kb semmi hasznát nem tudtam venni).
#3/6/8
Akkor ez az SSC lényegében olyan mint a kólszenter csak még monotonabb és még irodaibb? Tehát ez mégjobban halálunalmasabb lesz, mint a korábbi (egy napos) kólszenteres munkám?
Mert egy dolog, hogy mennyit fizetnek, de ha nekem már az első negyedórában azt kell számolnom, hogy mikor telik le a nyolcórás munkaidő, akkor nem hiszem, hogy szellemileg hosszútávon megérné ilyen munkát csinálni.
Annyiban más, mint a call center, hogy sokféle tevékenység összpontosul egy helyen.
Igen, valószínűleg ezek többségében unalmas, monoton munkák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!