Mekkora hátrány mérnökként ha nincs idegen nyelvtudás?
Nekem is van ilyen ismerősöm. Felvették valami garantál bérminimumért egy kis magyar céghez, ahol kidolgozta a belét, de vállalta, hogy legyen szakirányú tapasztalata. Aztán próbált keresni máshol munkát, de nem ment, így ott is hagyta a szakmát.
Jelenleg versenyképes fizetést leginkább a multik adnak, és ha nem beszélsz angolul minimum, akkor esélytelen, hogy felvegyenek.
Valószínű. Én nem vagyok gépészmérnök, de a velem egykorú gyerekkori legjobb barátom az. Anno 16 évesen együtt tettük le a középfokú angolt és 18 évesen érettségi előtt a felsőfokút. Mindig van munkája, tud válogatni a jó helyek közt.
27/F
Műszaki területen legalább angolul vagy németül folyékonyan kell beszélni. Egyrészt a szakirodalom főleg angolul van, másrészt a legtöbb munkát külföldi multik adják, ami elvárják legalább az egyik idegen nyelvet.
A magánvéleményem hogy magas hozzáadott értékű munkát nem lehet ma angol tudás nélkül végezni, mert az összes cikk, technológiai leírás, bemutató, stb. mind angolul érthető el.
Nem mindenhova kell.
Én a gyár, ahol dolgoztam, elvileg elvárás volt a nyelvismeret,de a legtöbb mérnök, senior szinten is csak makogott.Igazából a munkavégzéshez alig kell.Tárgyalniuk nem kell, max néha 1-1 e-mail.
"Én a gyár, ahol dolgoztam, elvileg elvárás volt a nyelvismeret,de a legtöbb mérnök, senior szinten is csak makogott.Igazából a munkavégzéshez alig kell.Tárgyalniuk nem kell, max néha 1-1 e-mail."
Én is ezt látom, multinál, néhány ritka kivételtől eltekintve. Pedig állítólag angolul mindenki tud. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!