Van olyan fejlesztő, aki mediornak el tudta adni magát, miközben valóban junior? Kinek mi a stratégiája, aki junior, hogy munkája legyen? Vállalkoztok, külföldre céloztok vagy mikkel próbálkoztok?

#2 Erősen kétlem, a legtöbb cég évek alapján oszt be a senioritási sávokba, különösen multiknál.
Kérdező, óvatosan azért az évekkel való hazudással, mert ha nincs meg a tapasztalatot akkor nagyon gyorsan le fogsz bukni már az interjún.
Sok multi pedig background checket is csinál ahol mutatnod kell hogy hol-mennyit voltál.

Mi próbálkoztunk ilyennel, de kamu nélkül. Egyetem mellett dolgoztunk így tényleg volt 2-3 év (gyakornoki) tapasztalat. Közel voltunk hozzá én 3 kör (medior pozira) után fogadtam el egy másik cég junior (de nagyon jó) ajánlatát, egy barátom hasonlóan tett, de neki beígérték az előléptetést.
Nekem most ajánlottak új belsős projektet amihez a pozíció amúgy senior. Nyilván nem hiszem, hogy seniorrá előléptetnek (3.5 év tapasztalatom van, ebből 1 év ami nem gyakornoki) de mediorrá már lehet.
Egyébként többnyire az szokott lenni, hogy 3 év juniorság után leszel medior és 5 év hogy senior legyél. (Persze nem csak évektől függ, de úgy irányadónak ez szokott lenni kb)
Amúgy nem volt nehéz elhelyezkedni juniorként, mivel volt tapasztalatom (a junior nem azt jelenti, hogy nincs tapasztalatod, hanem azt, hogy kevés van, a 40 munkaévhez képest -sajnos)
Szóval amúgy lehet ilyet csinálni, lehetsz medior ha épp most diplomázol és van tapasztalatod. Én simán jelentkeztem olyan helyekre 2 gyakornoki évvel ahova 3 évet kértek vagy 3 évvel ahova 5-öt kértek. És teljes értékű tapasztalatnak számítom a gyakornokit.
Nulla tudással inkább 1-2 év bekamuzással junior pozíciót keress. Ki fog derülni ha semmi tapasztalatod nincs.
Köszönöm a válaszokat! Akkor így fogok próbálkozni. :-D
Szerencsére itthon nem szokták ellenőrizni a cégeket (csak nagyon ritkán, de inkább nem), csak a tudást, legalábbis ismerősöktől mindig ezt hallom vissza. Van amúgy már 1 év tapasztalatom (nem gyakornoki, hanem nekem ez számított be gyakornokságnak az egyetemen), de akkor szerintem ebből 3 év lesz az önéletrajzban. ;) Mit veszíthetek, nemde? - hogy még a végén felvesznek egy másik céghez?:-) Használjuk ki, hogy bénák és hozzá nem értőek a hr-esek.

A diplomázásod éve nincs benne a CV-ben?
Szerintem ne hazudj csak add el magad jobban. És nyugodtan add be olyan helyre ahova nem 100% teljesíted a feltételeket. (pl nincs 2 csak 1 év tapasztalatod)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!