Regisztráljak most a munkaügyi központba, ha pályakezdőként semmire nem vagyok jogosult vagy tök felesleges?
27 vagyok, informatikai diplomával és hónapok óta munkanélküli. Volt közben 3 hét munkaviszonyom (előtte meg 3 hónap) de hamar kirúgtak és jelenleg senki nem jelez vissza pedig eladói állásokra is jelentkeztem. A lényeg, hogy 1 évet még nem dolgoztam így álláskeresési támogatásra nem vagyok jogosult szóval sztem semmi értelme regisztrálni (főleg, hogy személyesen kellene megjelennem és nekem most az különösen veszélyes covid idején, hiszen krónikus beteg vagyok). Szóval a kérdésem, hogy menjek regisztrálni vagy tök felesleges?
Amúgy nem tudom mi lesz velem, de gondolkozom a szakmaváltáson is, mert nem akarok évekig otthon ülni.
Csak a kérdést,meg az alatta levő szöveget olvastam el.
1: ha eladónak jelentkezel, vagy gyári betanított munkásnak, akkor a diplomát ki kell hagyni a dologból.
2: Ha vidéki vagy, akkor irány akár Bp, esetleg debrecen, mert pl. Záhonyban nem a programozó lesz a fő keresett jelölt.
Ha nincsennek otthon, hobbiból gyártott projektjeid, szintén lehúzhatod magad valamilyen szinten.
Ha nem tudsz angolul beszélgetni, akkor is van, hogy lehúzhatod magad.Voltam interjúkon és igen, volt,hogy angolul is meg ellett szólalni.
És tényleg kell programozó, csak nem vesznek fel bárkit. :/
"És tényleg kell programozó, csak nem vesznek fel bárkit. :/"
Igen, ráadásul nem is progtervezős vagyok, szóval nem a programozás lenne a fő profilom. Angolom se valami jó. Lehet tényleg kellene valami hobbiprojekt, akár egy weblap, ami nem annyira kemény programozás, de sajnos ahhoz is rá kell vennem magam. Én azt hittem, hogy egy IT-s diplomával kb. bárhol lesz esélyem... :(
"Miért rógtak ki az előző helyről?"
Telefonos support munkakör volt és alkalmatlannak láttak. Nagyon bánom, hogy eleve jelentkeztem oda.
"Most így hatékonyabban fogyasztjuk a levegőt! 😓"
Te mi a fenéről vakerálsz itt folyamatosan???
Összedolgoznak egy hozzád hasonlóval ez a project!
Ide 1 éve is jelentkeztem, ez bűn. Még két év és sikerül, akkor már úgyse érdekel senkit.
Az életem pedig elment!
Boldog boldogtalan ezen szórakozik.
Most teszel jót!
Küldjek közvetítő cégeket is, vagy tisztában vagy velük!
A tesztelési oldal is IT, rengeteget keresnek és többnyire szakterületről.
Magyar fejlesztőcégnél puhatolózz. Kezdetnek mélyvíz lehet.
Önbecsülés, mindjárt szereznek melót!
Honlapot is tesztelnek lehet...
Ezaaaz gyerünk Magyarok mindenki futás Ausztriába tojást csomagolni!!!
Gratulálok a 9-es válaszoló kommentjéhez. Ezért nem fog ez az ország 1-ről a 2-re jutni, mert tele van ilyen emberekkel. Húzzunk ki nyugati barátainkhoz rabszolgamunkára tehénszart lapátolni, tojást csomagolni, mosogatni, aztán verjük magunkat milyen ELKéPesztŐŐ fizetést kapunk az itthoni "IT huszárokhoz" képest
A szellemi munkát pedig hagyjuk a nálunk felsőbbrendű népségekre, nehogymár belekontárkodjunk. Már így is a nyugati országok összeszerelő üzemei vagyunk, erősítsük ezt mégjobban nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!