Anglia vagy Németország? Hova lenne érdemesebb NEKEM kimennem?
Angolul folyékonyan beszélek. Nem jelent semmiféle gondot kommunikálni angolul (az időm kb 80%-ban angolul beszélek).
Németül viszont csak olyan B1-es szinten beszélek. Az alap társalgási szint megvan, de nem tudok folyékonyan beszélni vagy hétköznapi beszédet teljesen megérteni.
Így hova lenne érdemes kimennem dolgozni?
Nyilván szóba jöhetnek még más országok is mint pl Írország, Svájc, Ausztrália, Lichtenstein stb. A fenti példákat csak azért írtam, mert tudtommal abban a kettőben van a legtöbb esély kijutni és munkát találni.
A távolság számomra teljesen irreleváns tényező. Két okból:
- Nincs autóm.
- Vajdasági vagyok, tehát nekem Ausztria sem az a táv, ami közel van.
De itt a kérdés inkább az, hogy többre vagyok-e ha közepes német nyelvtudással mennék ki valamelyik német nyelvű országba vagy ha folyékony (közel anyanyelvi) szinttel mennék ki angol nyelvű országba?
Melyikkel lenne nagyobb esélyem jobban fizető állást találni, többet félretenni?
Németország és Ausztria. Eu motorjai. Covid-nak vége, újra lesz egy csomó meló.
Anglia liberalizmus fertője. Ahogy ST22 Lacika fogalmazott, annak az országnak vége.
Inkább az a fő kérdés, mi a végzettséged.
És hogy azzal a célországban milyen fizetésre számíthatsz.
Pl.egy jó programozó C1-C2 angol nyelvtudással akár német nyelvterületen is kiemelkedő fizetésre számíthat.
De pl.egy konyhai kisegítő nem fog jól megélni akkor sem, ha anyanyelvi szinten beszéli az ország nyelvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!