Akinek a jövőben nem lesz diplomája az hajléktalan/munkanélküli lesz?
Ápoló kell a jövőben is. (OKJ)
Technikus kell a jövőben is. (Karbantartás)
Bár a szakmákat tudják egyszerűsíteni, így válva betanított szinté, ettől még kell a szakmunkás is, csak nem annyi. Egy szakember kiadja a melót a betanított munkásoknak. Lásd, régen több ember kellett falat rakni. Most meg már komplett falakat, betonelemeket gyártanak le, majd bedaruzzák, végül 2-5 ember elvégzi azt, amit régen 30 ember. Stb.
Előző:
Jelenleg nálunk 34% a diplomások aránya, egyes EU tagállamokban (Litvánia, Ciprus, Írország, Luxemburg) 50% felett.
Szakmunkás mindig kell, egy diplomás nem fog beálni burkolni, tetőt ácsolni, gázkészüléket szerelni. De ha némelyik be is áll, nem tömegesen, nem azért tanultak, mondják. Mester ember mindig volt, lesz is és jól is fog keresni, persze dolgozni is kell keményen, de nem mindenki írtózik a testi munkától😃
Egyszer, egy nő panaszkodott nekem, hogy nincs munkája, egyedül neveli a fiát és lassan elfogy a tartalék pénze is. Szereztem neki munkát egy csomagolóban, könnyű, betanított munka, normális pénz, megsértődött, hogy ő diplomás, nem fog beálni egy szalag mellé. Te tudod, akkor mondjad a gyermekednek, hogy nincs fiam.
"Ezzel az erővel Romániát is mondhattad volna ahol 26%."
Mondtam is, pont ezért raktam be a linket a diagrammról. Azt írták, hogy "sose lesz olyan, hogy diplomás lesz a többség".
De igen, lesz, csak az idő kérdéses. 50 éve nálunk is minimális volt a diplomások aránya, most meg 34%. 20-30 év múlva jó eséllyel 50% felett lesz ez az érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!