Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliként albérlet?...

Munkanélküliként albérlet? Motelben lakva állást találni?

Figyelt kérdés
Eladtam egy pár cuccom, így nagyjából három havi lakbérre (persze a leglepukkantabb helyekre gondoljatok...kaució nélkül),kosztpénzre, rezsire és buszbérletre futná Budapesten. Hogyan kezdjek hozzá? Pár napra keressek valami olcsó motelt, és onnan keresgéljek állást és albérletet? Találok-e olyan főbérlőt, aki munkanélküliként leszerződik velem, ill. mi a helyzet a munkáltatókkal, ha éppen nincs állandó lakhelyem, és egy messzi, vidéki faluba vagyok bejelentve? Találjak ki valami sztorit, hogy a szüleim pénzelnek, otthoni internetes melót végzek, vagy bármit, csak hogy legyen egyáltalán honnan munkába indulnom? :S Valami operátor meló vagy részidős dolog csak akad egy pár napon belül, de addig is... minden használható jótanácsnak örülnék.

2015. febr. 9. 20:20
 1/2 anonim ***** válasza:
A főbérlőnek adj be valami szöveget hogy családi cégnél dolgozol pl.,ez jól hangzik,de ennél többet ne mondj.Gondolom nem vagy közel Pesthez.Írd ki netről az összes albérletet,és próbáld meg az összeset 1-2napra tenni és megnézni.Az hogy a faludba vagy bejelentve nem gond,semmi közük hozzá hogy hol laksz,vagy honnan indulsz.Bankszámlaszámod legyen.Aztán kiderül hogy 3hónap alatt találsz-e munkát.
2015. febr. 9. 20:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Az albérletedet most igen könnyü megoldani, mert van egy fejenként és havonta 100.000.-Ft-os Europai Unios támogatás, amit gyakorlatilag mindenki megkap. Ha részletek érdekelnek, irj a privatomra.

Ha ketten vagyok (pároddal pl.) akkor havi 200.000.-Ft támogatást kaptok, és a gyakorlat azt mutatja, hogy a lakástulaj örömében, hogy az ö lakását választottátok, havi 20-30 ezer forintot visszaad belőle, az már a te zsebpénzed. Egy támogatottnál (tehát ha egyedül igényled) nem fognak lelkesedni érted, akkor inkább 3-4 hét várólistára számithatsz, mire ilyen lakást találsz.

Idén elég nagy katymaz van a támogatások körül, van olyan járás, ahol 4-5 napon belül megkapod, és van olyan, ahol már 2 hónapja várnak rá és még semmi.

Meg tudom mondani, hogy hol érdemes megigényelni. Ez azt is jelenti, hogy oda kell beregisztrálva lenned munkanélküliként. Vigyázz!! Addig nehogy munkaszerződést köss, amig nem adtad le a kérelmet az EU pénzhez, mert azt regisztrált munkanélküliként kell leadni.

Remélem segitettem!

2015. febr. 14. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!