Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A postások miért járnak még...

A postások miért járnak még mindíg gyalog vagy biciklivel? 25 éve is azzal szenvedtek. Miért megy valaki postásnak 2020 ban?

Figyelt kérdés

#bicikli #postás #ember #2020 #kínzás hóba fagyba kánikulába
2020. dec. 5. 13:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan, ilyenen veszekedtek?

A posta azt biztosít, amit. Ha szekeret ad, akkor azzal kell munkát végezni. Ha nem felel meg a szekér, nem vállalod el a munkát. Pont.

Nekem 25 évig ugyanaz a postásom volt. Ő szeretett sokat menni, nem bírta a "kötöttséget", elbeszélgetett a kisöregekkel, neki ez tetszett nagyon. Szalagmunkára teljesen alkalmatlan lett volna, ott lelkileg betegszik meg az ilyen típusú ember.

Magam nem 10 éve, hanem 30 éve vagyok "beleragadva" ugyanabba a munkakörbe. Nem azért, mert lusta vagyok fejlődni, hanem mert szeretem csinálni. Akkor minek váltsak? Hogy' utáljam csinálni, de elmondhassam, hogy mennyivel többet keresek, és mennyi mindent kipróbáltam már az életemben, mert voltam ez is, az is? Ugyanmár...

2020. dec. 6. 05:15
 22/31 dsupin gyula válasza:
100%
El se tudod képzelni, hogy valaki szereti csinálni? Hidd el egészségeesbb is mint aki milliókat keres a monitor előtt , vagy a kormány mögött ülve.
2020. dec. 6. 07:48
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

én kulföldön voltam postás és SOHA nem gondoltam volna és nemis éreztem ezt megalázó munkának!!

Miért postáztam? (igaz ujságokat hordtam csak) tehát azért mert reggel 4től reggel 7ig kivittem 2néha 3 körzetre az ujságokat.

Miért tettem: nagyon szuper érzés hajnalba kelni és megtapasztalni a napfelkeltét!!

Nagyon jó volt a fizetés

Jó sportnak tudtam be

És ráadásul mire mindenki felkelt én már befejeztem a munkám :D

Késöbb vállaltam más melot is ez mellé, utánna csak logisztikában dolgoztam-kulföldön, de az elején amíg nem beszéltem annyira jól a nyelvet nagyon jó munka volt ez is!!

2020. dec. 6. 20:47
 24/31 Csabx válasza:
83%
Na akkor már csak arra vagyok kíváncsi, hogy miért csengetnek kétszer? :)
2020. dec. 9. 08:20
 25/31 A kérdező kommentje:

24/ :D Te állat :D

Amúgy itt a "bicikli" egészségi szempontból is kérdéses.

Egészséges éveken keresztül mindenféle időjárásban napi 8 órákat biciklizni, egy egészséges életvitelt biztosítani nem tudó munkakör havi jövedelme mellett?

Értitek mire gondolok?

Ennyi erővel tegyük be az embert egy hörcsögkerékbe, és mindennap 8 órát kell tekernie, hogy másnapra legyen elég élelme, és fűtés vagy egyéb tényező ami az életbenmaradásához, esetleg "jólétéhez" szükséges.

2020. dec. 9. 11:19
 26/31 Alex Fly ***** válasza:
100%

Azért járnak biciklivel, mert az adott felhasználási területr az a leghatékonyabb és legpraktikusabb közlekedési eszköz.

És azért megy valaki postásnak, mert valószínűleg nem szeretne munkahely hiányában éhen halni és a rendelkezésre álló munkalehetőségek közül a számára ez volt a legmegfelelőbb.

Égyéb?

2020. dec. 11. 12:11
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

felfogás kérdése. Nem hinném h 8órába nyomják az tényleg kicsit sok lenne.

De lehet én tudom rosszul?

Ha sportnak fogja fel és nem bír egy helyben meglenni akkor neki jobb mint az irodai

2020. dec. 11. 13:17
 28/31 anonim ***** válasza:

"Egészséges éveken keresztül mindenféle időjárásban napi 8 órákat biciklizni"

Igen, egészséges, fitt marad az ember. Én munka után csak napi 1 órát tudok tekerni, hétvégente több órát, és megérzem a pozitív változást ahhoz képest amikor ezt nem csináltam. Nem csak nyáron tekerek, esőben is, télen is.

Egyértelműen egészségesebb munkavégzés, mint műszakban 12 órát a sor mellett állni és hazamenni aludni, vagy építőiparban (akár vállalkozóként) megrokkanni a munkában. Ha lenne olyan jó fizetése a postának, mint amit most keresek irodai munkával, azonnal mennék bicós postásnak :) Csak sajnos a fizetés sosem lesz jó

2021. jan. 9. 18:28
 29/31 A kérdező kommentje:

Igen, egészséges, fitt marad az ember. Én munka után csak napi 1 órát tudok tekerni, hétvégente több órát, és megérzem a pozitív változást ahhoz képest amikor ezt nem csináltam. Nem csak nyáron tekerek, esőben is, télen is.

Egyértelműen egészségesebb munkavégzés, mint műszakban 12 órát a sor mellett állni és hazamenni aludni, vagy építőiparban (akár vállalkozóként) megrokkanni a munkában. Ha lenne olyan jó fizetése a postának, mint amit most keresek irodai munkával, azonnal mennék bicós postásnak :) Csak sajnos a fizetés sosem lesz jó

Na és a térdprotézis, csípőprotézis, reumaterápia mikorra várható?

2021. jan. 10. 12:48
 30/31 anonim ***** válasza:
Nálunk vidámak a postások, mindig mosolyognak és nagyokat köszönnek.
2023. okt. 4. 04:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!