A postások miért járnak még mindíg gyalog vagy biciklivel? 25 éve is azzal szenvedtek. Miért megy valaki postásnak 2020 ban?
11/
Napi 8 órában? Éveken át?
Volt itt bárki is postás egyébként?
Én még nagyon régen Telkibe a kétezres évekbe, és akkor nem csak levelek voltak, hanem a sok szórólap, meg előfizetős újság, az én körzetem 15 utca volt amibe kicsi és hosszú utcák is voltak, nem csak sík terepen.
Én voltam postás sokáig.
Nem csak biciklis, és gyalogjáratú postás "létezik", vannak akik elektromos kerékpárral, kismotorral járják a terepet. Viszont érződik hogy a munkáról nincsen sok fogalmad. Egy panelházás járásban még megoldható hogy valahova középre leparkolod a "szolgálati autót" és körbeteríted a leveleket, és csak párszor kell arrébb parkolni. Ellenben ezt próbáld meg egy kertesházas járásban ahol 5-10 méterenként található egy lakcím, postaláda, ott igen csak lassan működne. Nem tudom elképzelni hogy bemegyek egy utcába, ahol szabályosan leparkolok (ami nálunk most az ingyenes parkolás miatt kisebb kihívás) és körbesétálom az utcát. Biciklivel kétszer-háromszor gyorsabban elintézném az egész utcát, mint az autó+gyaloglás kombóval. Mi azért mentünk biciklivel, mert azzal a legeffektívebb, nem túl bonyolult az indoka hogy miért... Egy kertvárosi körzetben nem kell túl gyakorta leszállnod róla, ha jól tudod kezelni.
Miért megy valaki postásnak 2020 ban?
Oassz, kevés fizetés, lókuki megbecsülés a fejesektől, de cserébe bitang sok munka. Valószínűleg csak azért megy ma valaki postásnak dolgozni, mert nincs más a számára.
/15
Az hol áll összefüggésben a munkakörökkel, hogy mennyire tanulsz meg mit?
Egy rakás dolgot hiába tanulnál, ha nincs is rá igény se felvevőpiac!
Talán ezért csinálják azt 10+ éve amiből megélnek?
Ez persze nem a postás fizetés szerintem.
14
Mit jössz nekem állandóan az autóval?
Van elektromos riksa is vagy segway és van rá pénzük, az összes biciklit kidobhatnák már, amikor egy négyoldalas levél feladása tértivevényesen 700 forint körüli összeg!!
Jól van Kedves Kérdező, újfent mondom hogy nincs fogalmad a munkáról... :D
Riksa India és környéke kivételével nem túlzottan elterjedt jármű, s egy riksa nem fog elférni egy szűk járdán ahol jobb oldalról kerítés vagy fal, bal oldalról fa, sövény, bokrok vesznek körül, míg egy bicikli azért kényelmesen eltud. Ne gondold azt hogy a régi parasztházas környékeken méteres férőhelyek vannak, sokszor csak egy ember tud a járdán elférni, nem hogy egy komplett riksa.
A segway pedig munkavédelmi szempontból nem biztos hogy túlzottan biztonságos. Nem azért mert zanyálási veszélynek van kitéve a postás, hanem mert voltak olyan napok ahol 45-50 kilónyi levelet, csomagot, nyugdíjat kézbesítettem egy nap alatt. Na ezt próbáld meg a hátadon elvinni kérlek, éveken keresztül, mondjuk az ötvenes éveidben. Továbbá "mellékesen" könnyebb mondjuk az első kerék feletti kosárból kivenni a leveleket, mint állandóan a hátad mögé a táskádért nyúlni, és onnét kivenni. Feltéve ha nincs a segway mellé-mögé nincs rákötve egy segédkocsi, de ilyet sosem láttam még, és elég életképtelennek hangzik.
17/
Te mikor jártál utoljára Budapesten? Van riksa a Margit-Szigeten is és a belvárosban is (békeidőkben), igaz még csak lábbal hajtós, viszont vannak villanyrollerek, sőt kapni elektromos kerékpárt is nahát mik vannak ebbe a csodálatos magyarországba.
Mellesleg a riksa egész ázsiában elterjedt sőt ausztráliában is.
" A segway pedig munkavédelmi szempontból nem biztos hogy túlzottan biztonságos. "
Namert a "postásbicikli" az az mi?
Méghogy munkavédelem :D
Se bringássisak, se láthatósági mellény, de még világítás sincsen rajtuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!