Budapesten multiknál mennyi a reális fizetési igény Python programozói munkakörben kezdőként, 1-2 év tapasztalattal és 5 év tapasztalattal?
Még nagyon új vagyok ezen a téren, és szeretnék világosan látni, hogy mennyit ér a tudásom kezdőként, és mennyit fog érni a következő 5 évben, ahogy a tapasztalatom növekszik. Nagyon szeretnék már munkába állni, azt is tudom, hogy programozói tudással meg fogok tudni élni, de nem szeretném, hogy ezen múljon egy jó állásinterjú, hogy nem tudom belőni rendesen a fizetési igényt, és aztán erre hivatkozva elutasítanak.
Van olyan ismerősöm, aki kezdőként nettó 300 körül kapott (ha jól emlékszem, ebben már a juttatások benne voltak), míg egy másik ismerősöm közel két éve van a pályán és nettó 400 az alapbére. Ezek mennyire reálisak?
Ha releváns: angolul kitűnően beszélek, a Pythonhoz szerintem egy kezdőhöz képest elég jól értek, vannak kész projektjeim is, amiket fel tudok mutatni, értek mélyebben az adatelemzéshez és machine learninghez is, nem csak magához a Python nyelvhez, viszont konkrét munkatapasztalatom nincs még.
#3 -as jómadárnak:
Pythonban nem írunk szoftvert... lol
Számos szoftver íródott PyQt-vel.
Közöd nincs a témához haver!
51. Jaja, írnak szoftvert pyqtben, és ezek a flagship programok, amiket ebben tákoltak össze:
Anki, a spaced repetition flashcard program
Calibre, an E-book management application
Dropbox, a file hosting service
Eric Python IDE
fman, a cross-platform file manager
Frescobaldi, a score editor for LilyPond music files
Kodos, a Python Regular expression Debugger
Leo, an outliner and literate programming editor
Ninja-IDE, an extensible open-source Python IDE
OpenLP, an open-source lyrics projection program
OpenShot, a video editing program
Orange, a data mining and visualization framework
Puddletag, an open-source, cross-platform ID3 tag editor
QGIS, a free software desktop Geographic Information Systems (GIS) application
qt-recordMyDesktop, a Qt4 frontend for recordMyDesktop
Spyder, a Python data science IDE
TortoiseHg, a graphical interface for the Mercurial source management program (Hg)
Veusz, a scientific plotting application
Na hát erről a díszes listáról én a Spydert használom, szép meg jó meg minden, de mire elindul, megfőzöm és megiszom a reggeli kávémat… éppeszű ember nem kezd neki szoftvert tákolni ezzel a hulladékkal…
Más, okos ötlet, “haver”?
Éppen ezen a videón nevetek annyira, hogy majdnem kiöntöttem a reggeli kávémat: [link]
Erre mondják azt, hogy tipikus buherált nyelv, a JavaScriptnek meg a 4-es PHP-nek voltak ilyen gagyiságai. És ez már nem is lesz jobb. Ezért sem fejlesztünk komoly ipari szoftvert Pythonban, max csak rövid scripteket, prototípusokat, meg C++ frontendként használjuk adatelemzéshez (ha a munkahely nem engedi meg az erre sokkal jobb R használatát).
#52-esnek.
Szellemi párbajt fegyvertelen emberrel nem vívok.
Minden jót ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!