Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten multiknál mennyi a...

Budapesten multiknál mennyi a reális fizetési igény Python programozói munkakörben kezdőként, 1-2 év tapasztalattal és 5 év tapasztalattal?

Figyelt kérdés

Még nagyon új vagyok ezen a téren, és szeretnék világosan látni, hogy mennyit ér a tudásom kezdőként, és mennyit fog érni a következő 5 évben, ahogy a tapasztalatom növekszik. Nagyon szeretnék már munkába állni, azt is tudom, hogy programozói tudással meg fogok tudni élni, de nem szeretném, hogy ezen múljon egy jó állásinterjú, hogy nem tudom belőni rendesen a fizetési igényt, és aztán erre hivatkozva elutasítanak.

Van olyan ismerősöm, aki kezdőként nettó 300 körül kapott (ha jól emlékszem, ebben már a juttatások benne voltak), míg egy másik ismerősöm közel két éve van a pályán és nettó 400 az alapbére. Ezek mennyire reálisak?

Ha releváns: angolul kitűnően beszélek, a Pythonhoz szerintem egy kezdőhöz képest elég jól értek, vannak kész projektjeim is, amiket fel tudok mutatni, értek mélyebben az adatelemzéshez és machine learninghez is, nem csak magához a Python nyelvhez, viszont konkrét munkatapasztalatom nincs még.

2020. dec. 5. 13:50
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
19%

“ sem lesz igaz, hogy a Python pár soros szkriptekre van kitalálva. :)”

Sajnos nincs igazad. 1989 karácsonyán Guido van Rossum KIFEJEZETTEN rendszerscriptelésre kezdte el kifejleszteni a Pythont.

“Over a long holiday break in December 1989, Guido started developing an ABC-like language that could talk to the OS and would be suitable for quickly developing OS utilities for Amoeba.”

[link]

Az Amoeba az amszterdami CWI kutatóintézet új operációs rendszere volt, ehhez készült eredetileg a Python mint script nyelv. Tehát a Python pár soros scriptekre van kitalálva. Nagyobb programokra nem is jó a dinamikus típussága, whitespace-alapú szintaxisa és egyéb hiányosságai miatt. De nem értem, miért evangelizálsz ilyen nagy vehemenciával. A Python egyszerű scriptnyelv rövid rendszerscriptekhez, és valóban lehet data science-re is használni, rövid scripteket írni, arra megfelel.

2020. dec. 5. 23:59
 22/58 anonim ***** válasza:
74%

"pár soros szkriptekre" <-> "KIFEJEZETTEN rendszerscriptelésre"

Ne ferdíts, ne hazudj! Te térítesz. Te próbálod megmagyarázni a lehetetlent, hogy akkor sem jó semmire, ha 50 ellenpéldát hozok. Mert akkor mindig jön valami új követelmény, amire _szerinted_ nem jó. Nem értem, mire jó ez neked...

2020. dec. 6. 00:08
 23/58 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem mostanra mindenki kialakíthatta magában a véleményét, hogy kettőnk közül kinek van szakmailag megalapozott véleménye, és ki az, aki "térít". Én a vitát befejeztem.

Kérdező remélem azért valamennyire hasznos volt számodra ez a beszélgetés.

2020. dec. 6. 00:12
 24/58 anonim ***** válasza:
57%
A kérdező megkérdezte, mennyit lehet keresni az adott képességekkel. Erre te, A Programozó meg a kis minionjaid offjátok a topicot abba az irányba, hogy 1) nem létezik Python programozó, 2) a Python egy semmitérő szar. A szalmabábozást még mindig nem tudtad elengedni, a második meg egy baromság, csak a korlátoltságod meg az előítéleteid miatt nem akarod beismerni. Bármelyik hülyeségedet megcáfolom, az térítés, vagy aZ nEm SzÁmÍt. Te egy fanatikus vagy.
2020. dec. 6. 00:14
 25/58 anonim ***** válasza:
71%

Kb nettó 350.

5 év múlva minimálbér feketén, mert addigra mindenki programozó lesz.

2020. dec. 6. 08:51
 26/58 anonim ***** válasza:
41%

Kedves PROGRAMOZÓ, ugye tudod hogy programozó állás vagy egyetemi szak nincs, helyette szoftverfejlesztő név használt a legtöbb értelmes helyen.

A kérdezőnek:

Írj rá linkedinen néhány fejvadaszra és kérd meg őket hogy a cvd alapján írják meg hogy mit tartanak reálisnak. A nofluffjobson pedig már az álláshirdetések is tartalmazzák a bersavokat. Személyes tapasztalatom szerint teljes állás esetében br. 400-600 a kezdés, évente 50-100k emelkedéssel az első három évben Budapesten.

2020. dec. 6. 11:45
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
#25 Nettó 350 nem igazán reális, ha a kérdezőnek semmilyen tapasztalata sincs. Br. 400 valószínúleg közelebb áll az igazsághoz.
2020. dec. 6. 12:01
 28/58 anonim ***** válasza:
80%

Ez lenne a python programozó állás, ami nem létezik, és az egyszerű script nyelv, amiben nem írnak szoftvert?

[link]

Ahhoz képest jó a fizu.

2020. dec. 10. 00:24
 29/58 anonim ***** válasza:
32%

28! Ez nem létezik, és meg is magyarázom:

- naponta 20-30 néhány soros fájlkezelő szkriptet kell írni

- a Principal Engineer már vezetői pozíció, és semmihez sem kell érteni (csak 2 követelmény van)

- a machine learning C-ben van implementálva

- igazából lefordított PHP kódot használnak

/s

2020. dec. 10. 08:42
 30/58 zozo256 válasza:
75%
Lol, de a C-sem az atyaúristen, azt is írták valamiben, szal ennyi erővel a C-re is lehet mutogatni, mint a python-ra, és így tovább...
2020. dec. 10. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!