Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten multiknál mennyi a...

Budapesten multiknál mennyi a reális fizetési igény Python programozói munkakörben kezdőként, 1-2 év tapasztalattal és 5 év tapasztalattal?

Figyelt kérdés

Még nagyon új vagyok ezen a téren, és szeretnék világosan látni, hogy mennyit ér a tudásom kezdőként, és mennyit fog érni a következő 5 évben, ahogy a tapasztalatom növekszik. Nagyon szeretnék már munkába állni, azt is tudom, hogy programozói tudással meg fogok tudni élni, de nem szeretném, hogy ezen múljon egy jó állásinterjú, hogy nem tudom belőni rendesen a fizetési igényt, és aztán erre hivatkozva elutasítanak.

Van olyan ismerősöm, aki kezdőként nettó 300 körül kapott (ha jól emlékszem, ebben már a juttatások benne voltak), míg egy másik ismerősöm közel két éve van a pályán és nettó 400 az alapbére. Ezek mennyire reálisak?

Ha releváns: angolul kitűnően beszélek, a Pythonhoz szerintem egy kezdőhöz képest elég jól értek, vannak kész projektjeim is, amiket fel tudok mutatni, értek mélyebben az adatelemzéshez és machine learninghez is, nem csak magához a Python nyelvhez, viszont konkrét munkatapasztalatom nincs még.

2020. dec. 5. 13:50
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
40%

29, 32, stb. vagyok, és megmondom őszintén, brutális hogy valaki komolyan veszi a szarkasztikus "követelményeimet" :'D Az álláshirdetésben machine learning, Python, AWS, Docker követelmények vannak, és egy telematikai szolgáltatásról van szó.

Hogy ebből 33-aska hogy jutott el a kritikus üzemhez, forgalomirányításhoz, meg halottakhoz... :D Úgy tűnik, nem csak a Pythonnal kapcsolatos prekoncepciói, hanem a szövegértése meg a műszaki tájékozottsága is gyenge. Segítek, telematika != forgalomirányítás != jelzőlámpa vezérlés. Illetve ha magát művelné, és nem másokat trollozna le akkor tudná, hogy ilyen követelményekkel big data, adatelemzés, data science témára keresnek embert. Aki ha programozik, akkor hívhatják programozónak, ha a C-fanok felfordulnak, akkor is.

2020. dec. 13. 16:31
 42/58 anonim ***** válasza:
38%

“ akkor tudná, hogy ilyen követelményekkel big data, adatelemzés, data science témára keresnek embert”

Okoska akkor már megint ott tartanánk, hogy nem “Python programozót” keresnek, hanem data scientist / machine learning engineert (de NEM ez van az álláshirdetésben!). Tudod mekkora a különbség a data science meg a “Python programozó” között? Kb mint a sebészorvos meg a hentes között. Mielőtt tovább okoskodnál: elit amerikai egyetemen végeztem ML/AI szakon, így van egy kevés lövésem a témához. Neked vagy nincs, vagy direkt ködösítesz, és vezeted félre szegény Kérdezőt.

2020. dec. 13. 17:20
 43/58 anonim ***** válasza:
28%

41. tényleg kiakasztó benned, hogy miközben feltehetően érted, miről van szó, csak tovább trollkodsz, és hülyíted a Kérdezőt. Miközben (ha csak picikét is értesz hozzá) pontosan tudod, hogy nem fog egy one trick pony diploma nélkül felvételt nyerni semmilyen fenti kaliberű pozícióra. A Python csak egy script nyelv, és ha történetesen ML/AI jellegű munkáról van szó, akkor pont nem a nyelv a lényeg, hanem a használt statisztikai modellek és algoritmus könyvtárak, és ezen belül teljesen mindegy, hogy mivel hegesztesz.

A másik, hogy a Python mire való és mire nem: még egyszer, lehet, hogy te olyasmire használod, amire nagyon nem kellene, de nem tudom mit vitatkozol azon, hogy nem írunk ipari szoftvert Pythonban. Ha szerinted meg de, akkor borzasztóan hiányos ismereteid vannak arról, hogy mit jelent az ipari szoftver fogalma.

2020. dec. 13. 17:31
 44/58 anonim ***** válasza:
50%
Nekem valahogy a one trick pony meg a principal engineer sehogy sem jön össze... De még a kérdező skilljeivel sem hívhatnád így, ha nem egy frusztrált fikázó lennél. Itt csak te trollkodsz. Te vetted komolyan a szarkazmust... :D Én elhiszem neked, hogy te élsz-halsz mondjuk a C-ért, de az valami zseniális, ahogy a sok hater megmondja, hogy az általa hírből (sem) ismert technológiák mire alkalmasak, és mire nem. "elit amerikai egyetemen végeztem ML/AI szakon" - én meg a római pápa vagyok. Ilyen szövegértéssel stílussal, szakmai és műszaki műveltséggel nehéz elhinni. Kicsit kisebb arc, nagyobb alázat, több tanulás, amit javasolnék neked.
2020. dec. 13. 18:12
 45/58 anonim ***** válasza:
32%

“Kicsit kisebb arc, nagyobb alázat, több tanulás, amit javasolnék neked.”

=> ugyanezt saját magadnak kellene javasolnod, ugyanis nemhogy nem értesz hozzá, de még csak rálátásod sincs a témára. Továbbá folyamatosan trollkodsz meg személyeskedsz, szakmai érveid nincsenek. A legutóbbi agymenésedben sem mondtál semmi értelmezhetőt, csak személyeskedsz. Szerintem a másik személyével foglalkozás helyett inkább fókuszálj a témára. Teljesen szétoffolod a topicot.

2020. dec. 13. 18:21
 46/58 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként nincsenek itt “C-fanok”. “Minden feladatra a megfelelő eszközt” fanok vannak, és had kérdezzem meg: te egy telematikai vagy forgalomirányítási vagy bármilyen más ipari rendszer felépítésére te hogy választod ki a technológiákat?

(Tényleg fogalmam sincs a telematikai stb. rendszerekről, soha nem is állítottam, hogy van, a PROGRAMOZÓ-nak viszont szemmel láthatóan van. Ez független attól, hogy milyen nyelven írunk üzembiztos szoftvert.)

2020. dec. 13. 18:25
 47/58 anonim ***** válasza:
49%
Együtt offoljátok szét, és ahogy mondtam, pont ez a baj a programozókkal. És ezért kell sok fejlesztő mellé két ember, aki fordít magyarról magyarra meg elviseli a ventillálásukat.
2020. dec. 13. 18:26
 48/58 anonim ***** válasza:
49%

"Python egy egyszerű script nyelv" - Baromságra milyen szakmai érvet lehet hozni?

"A magyarázat időközben megérkezett" - Egy szarkasztikus választ vettél komolyan.

"Egy ilyen forgalomirányítási cucc", "kritikus üzemben vezérlőszoftver" - Semmilyen forgalomirányításról nem beszélhetünk, telematikával foglalkoznak.

Egyszerűen nem érted, miről van szó. Ezek után te csak ne beszélj szakmaiságról, annak láthatólag híján vagy.

Szerencsére nem vagyok programozó. A sok C-fan nem képes felfogni amit folyamatosan hajtogatnak, hogy mindent a megfelelő eszközzel kell csinálni. És ez lehet a Python, ha toporzékolnak, akkor is.

2020. dec. 13. 18:34
 49/58 anonim ***** válasza:
50%

Ja hogy a 29-es válasz csak szarkazmus volt! 🤭 Rendben, ennek felültem. Mentségemre legyen mondva, hogy több ilyen buhera rendszert ismerek személyesen, ténylegesen PHP-ban írva. 😅

Rendben akkor az a vita, hogy a Python egyszerű script nyelv-e. Ebből melyik nem az, szerinted? Nem script nyelv, vagy nem egyszerű?

2020. dec. 13. 18:37
 50/58 anonim ***** válasza:
Figyelembe venném a futásidőt, a fejlesztési időt, az elérhető libek számát és minőségét, a hardverigényt. Ebből a legtöbbször a fejlesztési idő a szűk keresztmetszet. A futásidő abszolút feladatfüggő. A libek a nyelvtől és a feladattól függenek. Azt nem képes sok ember felfogni, hogy ha ezeket összeszorozzuk, akkor a Python LEHET a legjobb választás. Nem embedded dolgokra, nem feltétlenül asztali alkalmazásokra, a futásidőn bizonyos feladatoknál egy compiler segíthet, de a libek száma és minőségére nem lehet panasz. A fejlesztési időre szintén, mert nem a memóriamenedzsmenttel kell foglalkozni, hanem mondjuk a machine learning vagy a képfeldolgozó felprogramozásával.
2020. dec. 13. 19:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!