Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik ez a kiskapu? És ha...

Létezik ez a kiskapu? És ha igen hogyan kellene megvalósítani?

Figyelt kérdés

Gyári munkás vagyok, határozatlan idejű szerződéssel. Jelenleg itthon tartózkodok a február elején 3éves kisfiammal.

Ugye a betöltött 3.év után a gyereknek ovi nekem munka (lenne). Tehát még gyesen vagyok.

A gond ott kezdődik hogy, a fiamat elinditom oviba addig oké, de én nem tudok vissza menni dolgozni mivel a munkahely 8órás munkavégzést biztosít. Próbáltam kérelmezni hogy kevesebb legyen (pl, 4órás) de nem engedik. Annyit tudnak tenni hogy csak délelőttös lehetek (tehát hogy d.u. Meg éjszaka a gyerekkel tudják lenni)

De akkor felvázolom:

-Apuka hétfőtől szombatig reggel 5től este 5ig dolgozik az otthonunktól 70kmre, és kb 18:00-18:30között ér haza(attól függ, van e dugó az autópályán) .

-Ha én délelőttre mennék dolgozni, akkor az úgy nézne ki hogy reggel 05:05kor indul a busz 6kor kezdődik a munka és 2kor fejeződik be kb fél háromra érnék haza..

Semmi segítségünk..

Senki nem tudja elvinni a gyereket oviba, szülők nincsennek.. Akik vannak kb 120kmre.

Beszéltünk róla párommal, hogy tudnánk ezt a helyzetet megoldani, és úgy gondoljuk hogy egyébként is szeretnénk még egy gyereket, hát akkor rajta..

Ezzel viszont az a gond, hogy ugye már csak februárig van idő "összehozni", és úgy gondolom ez nem lesz elég idő.

A munkáltatóm már egy hónapja küldte a levelet hogy akkor mi legyen vissza megyek vagy közös megegyezéssel felmondok.

Szeretnék időt nyerni.. Hallottam olyan lehetőségről hogy egy teljes évig lehet táppénzen lenni folyamatosan.

Ez hogy működik?

Mit mondjak az orvosomnak?

Lécci segítsetek

És bocsi hogy ennyire kusza és hosszú.

2020. nov. 25. 14:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
76%
Oké, de sokra mész a 300-zzal ha mellette a gyerek csak úgy felnő parlagon. Ez nem fog működni úgy, ha egyikőtöknsem változtat és a munkáltatótok sem partner.
2020. nov. 25. 19:18
 22/24 anonim ***** válasza:
68%

Az a baj, hogy nem érted.

A gyerekért ÁLDOZATOT kell hozni. Sokat, sokszor, mindkettőtöknek. És az idő előrehaladtával egyre több áldozatot.

2020. nov. 25. 21:34
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérhetsz fiznélkülit, nem kötelező megadniuk, de hátha.
2020. nov. 26. 01:00
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha táppénzre szeretnél menni, erről jó ha tudsz:

- max egy évig lehetsz táppénzen,

- ha második gyermeket akartok és rögtön táppénzre kell jönnöd, az egy éven belüli táppénzes napok száma csökkenti a keretedet.

Pl: most csak mondok valamit, dokid kiír táppénzre, és valami oknál fogva táppénzen is tud tartani hosszú hónapokig, ti babaprojekten vagytok, tegyük fel 6 hónap múlva össze is jön a baba. Lezáratod a 8-as kódos betegségedet az orvossal és kiíratod magad 9-es veszterhes kóddal. Igen ám, de már nem leszel jogosult csak 12 hónap - 6 hónap = 6 hónap terhességi táppénzre, mert már az egyévi keretedből kivettél egyéb betegség címén fél évet.

Mi fog történni? Kiértesíti a munkahelyed a háziorvost, hogy nem vagy jogosult táppénzre, mivel nem vagy jogosult táppénzre, szünetelni fog a biztosításod, és mivel szünetel a biztosításod nem leszel jogosult a második gyerekkel semmire, csak 25 ezer ft gyesre.

Ugyanez igaz, ha fiz nélkülit kérsz, ahogy valaki írta, akkor is szünetel a biztosítás, a NAV előírja ilyenkor az egészségügyi hozzájárulás fizetését.

Én már az első gyerekem vállalása előtt tudtam, hogy mindegy mi lesz, de nekem olyan munkahelyet kell találnom, ahol 8-tól tudok kezdeni, mert tudom, hogy senki nem fogja helyettem elvinni a gyerekeket bölcsibe, oviba, suliba (és mégis a férjem, ha északás, ha pihenős, hozza viszi őket).

Ezt kicsit hamarabb kellett volna végig gondolni. De még mindig nem késő, még be tudsz dec 31-ig íratkozni okj suliba, tovább tudod magad képezni, azért, hogy olyan állásod legyen, ami mellett a gyerekeid is láthatod.

2020. nov. 26. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!