Létezik ez a kiskapu? És ha igen hogyan kellene megvalósítani?
Gyári munkás vagyok, határozatlan idejű szerződéssel. Jelenleg itthon tartózkodok a február elején 3éves kisfiammal.
Ugye a betöltött 3.év után a gyereknek ovi nekem munka (lenne). Tehát még gyesen vagyok.
A gond ott kezdődik hogy, a fiamat elinditom oviba addig oké, de én nem tudok vissza menni dolgozni mivel a munkahely 8órás munkavégzést biztosít. Próbáltam kérelmezni hogy kevesebb legyen (pl, 4órás) de nem engedik. Annyit tudnak tenni hogy csak délelőttös lehetek (tehát hogy d.u. Meg éjszaka a gyerekkel tudják lenni)
De akkor felvázolom:
-Apuka hétfőtől szombatig reggel 5től este 5ig dolgozik az otthonunktól 70kmre, és kb 18:00-18:30között ér haza(attól függ, van e dugó az autópályán) .
-Ha én délelőttre mennék dolgozni, akkor az úgy nézne ki hogy reggel 05:05kor indul a busz 6kor kezdődik a munka és 2kor fejeződik be kb fél háromra érnék haza..
Semmi segítségünk..
Senki nem tudja elvinni a gyereket oviba, szülők nincsennek.. Akik vannak kb 120kmre.
Beszéltünk róla párommal, hogy tudnánk ezt a helyzetet megoldani, és úgy gondoljuk hogy egyébként is szeretnénk még egy gyereket, hát akkor rajta..
Ezzel viszont az a gond, hogy ugye már csak februárig van idő "összehozni", és úgy gondolom ez nem lesz elég idő.
A munkáltatóm már egy hónapja küldte a levelet hogy akkor mi legyen vissza megyek vagy közös megegyezéssel felmondok.
Szeretnék időt nyerni.. Hallottam olyan lehetőségről hogy egy teljes évig lehet táppénzen lenni folyamatosan.
Ez hogy működik?
Mit mondjak az orvosomnak?
Lécci segítsetek
És bocsi hogy ennyire kusza és hosszú.
Ki írta, hogy munkakerülő vagy?
Senki.
Azt írták, hogy abból, amit leírtál, látszik, hogy messze laktok a munkahelyektől és közelebb kellene költözni, vagy kéne még egy autó és akkor mobilis lennél, egyszerűbb lenne munkába járni, gyerekert szaladni stb.
Hol szerepel itt a munkakerülés?
De azt nem mondtam hogy a későbbiekben nem tudjuk majd megoldani... Számtalan ötletünk van amivel megtudnánk.. Babysitter/anyós (aki egyedül él) ideiglenes ideköltöztetése..és még van tovább is..
Itt a HANGSÚLY, a babát szeretnénk de idő kellene, és a munkahelyemhez foggal körömmel kapaszkodok-on van!!
A babysitter elég drága.. Tehát azt a verziót hagynám utoljára mert ha mégis fizetnénk érte, akkor szinte hiába dolgoznék.
Ráadásul nem tudom hogy valaki ide tudna e jönni reggel 5re gyereket felügyelni/oviba készíteni...ahhoznegy baby sitternek minimumm 4kor.kellene kelnie, nem hiszem hogy sokan rajonganának érte.
Anyós is elég bonyolult.. A házát épp eladó sorba tette.. Meg kellene várni hogy el tudja adni, nem lehet azon a környéken felügyelet nélkül hagyni egy full berendezett házat. (amúgy még üresen sem, mert a szomszédjában egy full üres lakás RÉZ VEZETÉKEIT!!! kiszaggatták a romák a falakból.
Nehéz ez az ügy mindenhogyan...
Sajnos szabályos keretek között nincs ilyen lehetőség, ha egészségügyileg rendben vagy. Munkanélkülire mehetsz. De ez később sem lesz jobb. 12-15 évre nem költöztethetsz oda valakit magatokhoz, hogy legyen aki elindítja a gyerekeket. Nem családbarát a munkahely étek sajna, valahogy változtatni kell.
Az a helyzet, hogy erősek a válaszok, de előre kell gondolkozni, nem utólag kapkodni, ez igaz.
Nincs.
Üdv a dolgozó családok világában.
A férjednek is ennyi a megoldási javaslata? Ne haragudj, hogy ezt mondom, de fogtok ti még vitázni...
Ha a 2. is betölt a 3-at, és mennél vissza dolgozni, mit fog mondani? Csináljunk egy harmadikat?
Ő mossa kezeit, nem hajlandó az eddig megszokott életvitelét, munkába járását megvaltoztani. Az miért nem opció, hogy ő kérje a főnökét más időbeosztásra? Miért neked kell könyörögni?
Mondjuk később kezdene, tudná vinni a gyereket reggel, te meg tudnál értemenni.
Különben mi lesz, ha beteg lesz? Ki marad vele otthon? Tudod, hány hét szünet van egy évben? Őszi, téli, nyári.... Akkor ki marad a gyerekkel?
Én a helyedben biztosan nem szülnék másodikat. Totál magadra maradsz, egy mellett sem tudsz elmenni dolgozni, mert nem partner a férjed, mi lesz két gyerekkel?
Most képzeld el ugyanezt a szitut, csak az egyik gyereket oviba a másikat meg iskolába kell vinni. Azt hogy fogod megoldani?
És egy fos háromműszakos gyári melóhoz minek ragaszkodni foggal körömmel?
4műszakos amugy..
És amíg itthon csücsültem átállt az egesz gyár 12orásra..
Azert kapaszkodok, mert a környéken ez a leg többet fizető munka..
Amíg ott dolgoztam sima operátori fizu 250felett volt.. Azóta (3éve) 3x emeltek fizut
Most munkatársam 300at kap csak úgy túlóra minden nélkül..
Gondolkozz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!