Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondjak a munkahelyemen?

Felmondjak a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Tavasszal, a vírus kitörésekor befuccsolt az addigi melóm, illetve már eleve váltani akartam, elhelyezkedtem egy Helpdesken, azonban már akkor tudtam, nem nekem való ez a fajta munka. Jó a pénz, nagyon sokat tanulok, elég komplex IT problémákat is oldunk meg, adatbázisokban módosítunk, stb (ebben az irányban szeretném átképezni magamat a bölcsész végzettségem helyett) DE rendkívül stresszes, lévén ügyfeles, azonnali problémamegoldást igénylő munkakör, ahol azt nem lehet mondani, hogy „nem tudom, majd amikor rájövök, visszahívom”. Érthető az ügyfél szempontjából, de ez a fajta időnyomás nem való mindenkinek.

Ezen egy támogató csapat javítana, azonban itt nem ez a helyzet. A közvetlen főnök egy kákán is csomót kereső alak, lehetetlen neki megfelelni, illetve ha segítséget kérek, sokszor nem kapok választ; mindenki ideges, mindenkinek megvan a baja, látom, hogy hosszabb távon mindenkit kikészít ez a munka, és sokszor egyedül vagyok az ügyfelekkel. Sok mindent nem tudok megoldani, de ugye a policy miatt nem lehet azt mondani, hogy nem tudom... ami miatt még stresszesebb vagyok. A csapatban egyszóval nem érzem valami jól magamat.

Elkezdtem állásokat nézegetni, mert már minden nap egy kínszenvedés, számolom reggeltől vissza a hátralévő órákat. Nem akarok ugyanakkor a semmibe ugrani, állástalanul, de azt látom, hogy most nem nagyon van felvétel sehol.

Szerintetek felmondjak vagy próbáljak a főnökkel beszélni, hátha van cégen belül más, nekem jobban való pozíció?

Alapvetően az nem kérdés, hogy egyszer felmondok, mert annyira kikészít ez a meló, egy ideje már rendszeresen azt álmodom, hogy beszélek az ügyféllel és nem tudom megoldani a kérését. Szívem szerint már holnap megtenném, mert tartalékom van, ha munka nélkül is leszek egy ideig. Ugyanakkor félek, hogy mennyi az az ideig, nem lenne jó sokáig úgy lenni.

Ti mit tennétek, voltatok már hasonló helyzetben?

2020. nov. 15. 17:22
A kérdező szavazást indított:
Azonnal felmondanék.
Akkor mondanék fel, ha már van új állásom.
Nem mondanék fel, egyezkednék a céggel.
16 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
93%
Akár privátban megírnád, kérlek, melyik cég? Budapest? Milyen nyelveket beszélsz? Elég jól ismerem a szektort, szívesen segítek, milyen pozit és merre érdemes keresgélni.
2020. nov. 15. 17:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ha jól látom mindenképpen munkakört váltasz.

Technikailag szerintem az "Azonnal felmondanék" opció semmiben sem jobb mint az, hogy akkor mondasz fel amikor már van új állásod.

Hogy miért? Mert ha neked vállalható az is, hogy azonnal felmondasz (van tartalékod és már lelkileg készít ki a munka), akkor igazából szerintem innentől "minden mindegy" alapon dolgozhatnál tovább is, miközben állást keresel. Nem azt mondom, hogy sz..rd le a munkádat és ne dolgozz becsületesen, de ne csinálj abból lelkiismereti problémát, ha valamit nem tudsz megoldani. Nem tudod, aztán mi lesz? A legeslegrosszabb esetben kirúgnak (ez elég valószínűtlen), ha pedig kirúgnak akkor ott vagy az "azonnal felmondanék" lehetőségnél.

Ha látsz bármi lehetőséget arra, hogy cégen belül találnak neked másik munkakört, akkor megkérdezheted a főnöködet, ezzel részedről maximálisan korrektül jártál el. Itt is a legrosszabb esetben azt mondják, hogy nem tudnak átrakni, akkor pedig a fentig a fent taglalt lesz a megoldás: nézel új helyet, közben nyugodtan végzed a munkádat és ha van konkrét ajánlatod, akkor váltasz.

2020. nov. 15. 21:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Jelenleg inkább a kitartást választanám.

(#1 Azok, akik jelentkeznek és nincs történetük ezek után még kapnak esélyt?)

2020. nov. 19. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!