Diploma nélkül tényleg nehéz boldogulni és jól keresni?
Az a baj ezzel a kérdéssel szerintem, hogy nagyon sokféle diploma van.
Nem akarok leszólni senkit, de van nagyon sok limlom szak, ami semmilyen használható tudást nem ad. Nyilván egy ilyen diplomával nem lehet jól keresni.
Azért hozzátenném, hogy sok szakról csak a "külsősöknek" van valami fura meggyőződése, hogy azzal semmit nem lehet csinálni. Nekem is ilyen diplomám van, rendszeresen kiröhögnek hogy azzal nem is lehet munkát találni meg semmi értelmes nem lesz belőlem, közben meg tökjó melóm van amit nagyon szeretek és kényelmesen megélek belőle.
Szóval kívülről óvatosan ítélkeznék szakok fölött. :D
12:
Ez így van. Nekem meg olyan diplomám, ami a köztudatban nagyon értékes, de ha valaki csak elvégezte, és ezen felül nem tud felmutatni semmit szakmailag, azt én sem venném fel alkalmazottnakm
14:
Igen. Nálunk amit oktattak az egyetemen, az önmagában kevés lenne az elhelyezkedéshez, ha az illetőnek amúgy se egyéb tudása, se érdeklődése.
10. Ezt szoktam mondani. Sok olyan munka van, amihez nem feltétlen kell (skill alapú), meg olyan, amihez kell.
Sokszor látom, hogy az adott munkakör majdhogynem betanított irodai munka, de elvárja a papírt.
Alapvetően 3 kategória van munkából:
1. Ahová nem kell, és senkit nem érdekel, hogy van-e diplomád.
2. Ahol előny a diploma, pl. az említett IT szektorban az, de mégis vannnak akik tudnak anélkül is boldogulni.
3. Ahol hatósági előírás az adott diploma az adott munkakörben. Pl. orvos nem lehetsz orvosi diploma nélkül, ügyvéd sem jogász diploma nélkül.
Szakmával sokszorosát megkeresed annak amit diplomával
Bármelyik hiányszakmával (villanyszerelő, kőműves, gázszerelő, festő) elérhető 1 millió feletti fizetés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!