Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek is lehetetlen...

Szerintetek is lehetetlen diploma nélkül jól boldogulni?

Figyelt kérdés
A történetem a következő: Elvégeztem a nyolcosztályos gimnáziumot (jó eredménnyel, biológiából érettségiztem),igazából nem tudtam pontosan mit szeretnék, csak azt h a biosz érdekel, de egyetemre eleinte nem akartam menni, a szüleim unszolására jelentkeztem, meg mert szerint muszáj egyetemre menni. Fel is vettek, elvögeztem 3 szemesztert, aztán a 3-ik szemeszterben úgy döntöttem, h otthagyom, nem igazán érdekelt az egész, nem éreztem ott jól magam. Volt két tárgyam, ami első szemeszterben nem lett meg, csak toltam magam előtt, ezért csúsztam is volna minimum egy évet. Ezért is döntöttem úgy, hogy ott hagyom, nem szeretném pazarolni a szüleim pénzét, mivel kollégiumot már nem kaptam, az albérlet pedig drága. Úgy gondoltam felesleges maradnom, meg, amint írtam kínlódtam ott, nem is nagyon akartam tanulni, meg főleg időközben rájöttem, hogy ez engem nagyon nem érdekel. Anyukám meg teljesen kétségbe van esve, hogy minden ismerősünk gyerekének, van/lesz diplomája, kivéve nekem nem. Így nincs jövőm, majd lehetek takarítónő vagy gyári munkás. És most teljesen összetörtem, igazából nem is tudom mit kezdjek magammal, de főleg az a rossz, hogy senki nem támogat. Mindenki csak azt látja, hogy most rontom el az életem, meg a jövőm. Tényleg mostmár sehova nem leszek jó, nem lehet majd tisztességes munkám? Én szívesebben dolgoznék, mint tanulnék. 20/L
2016. jan. 6. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Baromság. Simán lehet.

Viszont még ne a munkában gondolkozz, tényleg végezz el valamit, mert csak a saját dolgodat könnyíted meg vele. Ha nem is főiskolát/egyetemet, akkor legalább egy szakmát. Egy OKJ vagy FSZ elvégzése két év. Utóbbi esetén talán még pár kreditet el is tudsz ismertetni, ha hasonló területre mennél, mint amit eddig tanultál.

Amúgy meg jót akarnak a szüleid nyilván, de kicsit túlzás, amit mondanak. Azért egy érettségivel már egy fokkal jobb állásokat is megcélozhatsz.

Ne add fel, valamit csinálj végig, ami érdekel, vonz téged, hidd el, csak a javadra válhat! :)

2016. jan. 6. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Diploma nélkül talán. Szakma nélkül azonban kemény menet lesz.
2016. jan. 6. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Valamit mindenképp kell tanulnod.OKJ,szakma,vagy ha nagyon jól tudsz nyelveket,akkor sok lehetőséged van.De ha csak egy érettségid van,ne számíts semmi jóra.Tapasztalatból mondom.

Én halasztottam 1 évet érettségi és egyetem között,pont azért,mert én is azt hittem,hogy a diploma felesleges.Köhömm,nem véletlenül vagyok egyetemista azóta:D Tudod mit kezd magával az Életben egy 20 éves lány egy sima érettségivel?Kezdj el munkát keresgélni és rá fogsz jönni.

Én ezért javaslom minden nálam fiatalabbnak,aki kételkedik a továbbtanulásban,hogy halasszon egy éve,dolgozzon,kóstoljon bele a nagybetűs Életbe és valószínűleg alig fogja várni,hogy újra suliba járhasson...

20L

2016. jan. 6. 21:53
 4/7 anonim ***** válasza:
De lehet
2019. jan. 19. 17:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Melyik suliba

jártál ?

2019. jan. 19. 17:18
 6/7 anonim válasza:
100%
Nem tudom, hogy diploma nélkül lehet-e, de diplomával nem tudott nagyon sok ismerősöm, gyakran évtizedekig. Én ha újra 18 éves lennék, tágan elkerülném az ELTÉ-t, és szakmát tanulnék, OKJ-s rendszerben, vagy csak elmennék dolgozni.
2022. jan. 10. 09:38
 7/7 anonim válasza:
Sok ember, ha újrakezdhetné, nem sasolna át 19-29 éves kora között éjszakákat, fiatalkorát tönkre téve egy közel semmire se tartott papírfecniért. Élete legszebb, és legenergiadúsabb éveit tanulja el két papírért, és utána még őt cikizik, mert diplomás. Szerinem csak az tanuljon tovább, aki rendkívül elhivatott.
2022. jan. 10. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!