Szerintetek is lehetetlen diploma nélkül jól boldogulni?
Baromság. Simán lehet.
Viszont még ne a munkában gondolkozz, tényleg végezz el valamit, mert csak a saját dolgodat könnyíted meg vele. Ha nem is főiskolát/egyetemet, akkor legalább egy szakmát. Egy OKJ vagy FSZ elvégzése két év. Utóbbi esetén talán még pár kreditet el is tudsz ismertetni, ha hasonló területre mennél, mint amit eddig tanultál.
Amúgy meg jót akarnak a szüleid nyilván, de kicsit túlzás, amit mondanak. Azért egy érettségivel már egy fokkal jobb állásokat is megcélozhatsz.
Ne add fel, valamit csinálj végig, ami érdekel, vonz téged, hidd el, csak a javadra válhat! :)
Valamit mindenképp kell tanulnod.OKJ,szakma,vagy ha nagyon jól tudsz nyelveket,akkor sok lehetőséged van.De ha csak egy érettségid van,ne számíts semmi jóra.Tapasztalatból mondom.
Én halasztottam 1 évet érettségi és egyetem között,pont azért,mert én is azt hittem,hogy a diploma felesleges.Köhömm,nem véletlenül vagyok egyetemista azóta:D Tudod mit kezd magával az Életben egy 20 éves lány egy sima érettségivel?Kezdj el munkát keresgélni és rá fogsz jönni.
Én ezért javaslom minden nálam fiatalabbnak,aki kételkedik a továbbtanulásban,hogy halasszon egy éve,dolgozzon,kóstoljon bele a nagybetűs Életbe és valószínűleg alig fogja várni,hogy újra suliba járhasson...
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!